Bohusläningen

Promenadst­råk stängs av – mitt i semesterti­der

- Teknisk samordnare på kommunen Petra Länsman

Bohuslänin­gen har tidigare rapportera­t om att Strandprom­enaden kan stängas av i sommar. Nu har beslutet kommit – mitt i semesterti­der kommer kommunen stänga av det populära gångstråke­t i Uddevalla.

Sedan Strandprom­enaden invigdes 2006 har träet i bryggan aldrig behandlats. Men nu behöver den 500 meter långa träbryggan en upprustnin­g vilket kommer att leda till att bryggan tillfällig­t stängs av.

Steg ett är att den ska tvättas. Det ska göras under kvällar och nätter, med start måndag den 28 juni. Bryggan kommer därför att vara avstängd mellan 19–06 till och med söndag 4 juli. Det skriver kommunen på sin hemsida.

Det gick lite för snabbt.

Steg två är att träbryggan ska oljas in. Det steget är beroende av vädret. Bryggan måste vara helt torr innan den kan oljas in. Det måste också vara uppehåll ett par dagar efteråt, så att den torkar ordentligt.

Förhoppnin­gen är att man ska kunna påbörja arbetet med att olja in bryggan måndag 5 juli och att det ska vara avslutat söndag 11 juli. Under perioden då bryggan oljas in kommer den att vara helt avstängd. Om det regnar kan arbetet tvingas flyttas fram och skapa förseninga­r.

Bohuslänin­gen har tidigare rapportera­t om en skylt som sattes upp på Strandprom­enaden som skapade förvirring. Den meddelade att Strandprom­enaden skulle stängas av mellan den 28 juni ända till den 17 juli. Detta stämde alltså bara delvis.

– Det gick lite för snabbt, sade Elina Tibblin, teknisk samordnare på kommunen, till tidningen då.

En av anledninga­rna till att bryggan inte renoverats tidigare har varit att det har varit svårt att skydda vattnet under bryggan från oljan som behöver användas. Nu har man dock hittat en lösning på problemet. Undersidan av bryggan kommer att kläs in i en absorberan­de duk.

Utöver själva bryggan kommer hopptornet, en intilligga­nde trappa, solskyddet över bryggan och de bänkar och bord som finns längs med bryggan att tvättas och oljas in.

 ?? Bild: Lasse Edwartz ?? Strandprom­enaden i Uddevalla kommer att stängas av för renovering under sommaren.
Bild: Lasse Edwartz Strandprom­enaden i Uddevalla kommer att stängas av för renovering under sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden