Bohusläningen

Svensk oro – Ekdal klev av

- Anton Johansson TT

Två dagar kvar till Sveriges avslutande gruppspels­match mot Polen.

Då dras Albin Ekdal med en känning och klev av träningen. Inte heller Mattias Svanberg är med fullt ut efter sin coronasjuk­dom.

Svenska Em-truppen tränar under måndagen i Göteborg men Albin Ekdal är inte med på hela träningen, meddelar landslaget­s presschef Jakob Kakembo Andersson.

”Albin Ekdal kommer att kliva träningen efter uppvärmnin­gen som en försiktigh­etsåtgärd pga en känning”, meddelar Kakembo Andersson.

Albin Ekdal hade

även ”en känning” inför Em-premiären mot Spanien men klarade till slut av att spela hela matchen. Han startade även mot Slovakien i fredags där han byttes ut i 88:e minuten.

Även Mattias Svanberg, som är tillbaka med laget efter insjuknand­et i covid-19, finns inte med på hela träningen.

”Mattias fasas in i träning efter sin frånvaro”, skriver Kakembo Andersson.

Mattias Svanberg testade positivt för covid-19 den 8 juni och har inte kunnat spela alls i EM. Nu har han friskförkl­arats och återanslut­it till laget.

– Han kommer

att göra som Dejan (Kulusevski), den här trappan som vi alla pratat om. Han var inte med och tränade kollektivt i dag. Vi kommer att titta på hans pulsering också. Det finns ju en form av hjärntrapp­a, och det är liknande i covidfråga­n, sade assisteran­de förbundska­pten Peter Wettergren i lördags.

 ?? Bild: Henrik Brunnsgård ?? Albin Ekdal, till vänster, var med på uppvärmnin­gen.
Bild: Henrik Brunnsgård Albin Ekdal, till vänster, var med på uppvärmnin­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden