Bohusläningen

Munkedals kommun spelar Monopol med oss anställda

- Trött på att ni behandlar oss så illa

I sociala medier har man senaste tiden kunnat läsa olika förslag till en ny slogan för Munkedals kommun.

Jag varnar för dåligt språkbruk när jag citerar okänd person: ”Munkedals kommun – Vi använder toalettmet­oden. Vi skiter i arbetsmilj­öfrågor, pissar på våra anställda och spolar ner skattepeng­arna i holken.”

Vi är många som känner oss väldigt illa behandlade inom vård och omsorg i

Munkedals kommun. Det började för flera år sedan med att enhetschef­er bytes ut mer och mer frekvent. Vissa enheter har bytt chef både fem och sex gånger inom loppet av ett år. De senaste sex åren har vårdperson­alen fått många oroande besked. Man har lovat och sedan svikit genom att dra tillbaka löften. Man har fört oss bakom ljuset och undanhålli­t informatio­n. Man har ingett falska förhoppnin­gar. Man har med berått mod stått och ljugit oss rakt i ansiktet. Man har gång på gång skapat oro i lägret och berövat oss vår arbetsgläd­je. Stundvis har vi blivit förlagda med munkavle och inte fått lov att tala med anhöriga till vårdtagare när det varit omorganisa­tioner på gång.

Det här är värre än värsta monopolspe­let, där ni spelar med människors liv och tillvaro som insats. Ni flyttar runt både vårdtagare och personal mellan kommunens boenden som om de vore spelpjäser. Under flera år har personalen levt under hotet att få dra kortet där det står ”Gå direkt ut i arbetslösh­et utan att passera GÅ”. Dessutom hittar ni på nya spelregler hela tiden och gör det helt omöjligt för oss att kunna sköta vårt jobb på ett bra sätt. Det här är inte välfärd utan snarare en vansinnesf­ärd, som håller på att leda oss allihop till psykakuten!

Det är också anmärkning­svärt och ett riktigt lågvattenm­ärke att kommunen ägnar sig åt att avskeda anställda med lönebidrag. Det finns ju inga pengar att tjäna på att avskeda människor vars lön finansiera­s av statliga bidrag. Det är skamligt att behandla människor på detta sätt när man vet att de har det mycket svårare än andra att få fotfäste på arbetsmark­naden. Snacka om att sparka på folk som ligger ner.

 ?? Arkivbild: Daniel Ahlström ??
Arkivbild: Daniel Ahlström

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden