Bohusläningen

Missa inte Bohuslänin­gens midsommarp­rogram

- Sara Kirudd sara.kirudd@bohuslanin­gen.se

På midsommard­agen sänder kulturreda­ktionen ett program med musik, mat och härligt häng på Uddevallak­assettens bakgård.

Det ska bli jättekul att få höra och se alla dessa artister på scen.

Elin Gustafsson

nöjesrepor­ter

På midsommard­agen sänder Bohuslänin­gens kulturreda­ktion ett midsommarp­rogram med musik från lokala artister, samtal med kulturaktö­rer och pizzabak från Smögen med stjärnkock­en Thomas Sjögren.

Bohuslänin­gens kulturreda­ktion återvänder till Kulturföre­ningen Uddevallak­assettens scen ”Kontoret” för ett unikt midsommarp­rogram.

– Tänk att det redan har gått ett år sedan vi var här och gjorde våra direktsänd­a spelningar med lokala artister. Det känns jättekul att vi nu återvänder hit till ”Kontoret”, som faktiskt fyller tio år i år, vilket vi kommer att prata mer om i programmet, säger Elin Gustafsson, nöjesrepor­ter på Bohuslänin­gen.

Ja, våren 2020

sände Bohuslänin­gen tillsamman­s med kulturföre­ningen Uddevallak­assetten och Studiefräm­jandet hela elva strömmade konserter härifrån den lilla scenen i Uddevalla. Nu plockar vi upp samarbetet igen och ger nya lokala artister en plats på scen.

– Den här gången kommer vi att vara på bakgården här vid ”Kontoret”. Det är verkligen en av Uddevallas gömda pärlor.

Artisterna som gästar programmet är Lille Bro, just nu aktuella med låten ”Jag kommer aldrig förlåta dig”. En låt de vunnit Sveriges radios musiktävli­ng P4 Nästas regionala final med, och har chans att gå vidare till riksfinale­n. En annan duo som medverkar är Bo Savik och Frida Linder. Två musiklärar­e som fann kärlek till varandra genom musiken.

Även Uddevallab­ördige

Christoffe­r Berg som vi tidigare hört med hans band Berg & Bedragare tittar förbi med sitt nya projekt Spela död – här möter vi en lite rockigare sida av Christoffe­r Bergs musikskapa­nde. Vid sin sida har han kock- och bandkolleg­an Jon-erik Jonasson.

– Det ska bli jättekul att få höra och se alla dessa artister på scen. Särskilt eftersom de alla har nya låtar att spela upp för publiken. Vi kommer även att prata med alla artisterna om deras nya musik, säger en förväntans­full Elin Gustafsson.

Som om inte all härlig musik från de lokala artisterna vore nog kommer vi även att göra ett besök på Smögen. Där kommer stjärnkock­en Thomas Sjögren hjälpa oss att baka den bästa ”dagen efter-pizzan”.

En hemlig gäst tittar även in (som nu är fri från den svettiga masken) för att spela upp en rykande färsk låt.

Så oavsett om

du var uppe sent på midsommara­fton och behöver återhämta dig, eller om du inte gick och lade dig, och vill fortsätta fira – gör det med oss på bohuslanin­gen.se på midsommard­agen 26 juni klockan 12.00. Programmet går även att se i efterhand för alla sjusovare.

 ??  ??
 ?? Bild: Erik Zienau ?? Bo Savik och Frida Linder på Bohuslänin­gens kulturreda­ktions midsommars­ändning från Kulturföre­ningen Uddevallak­assettens scen Kontoret. #musikentys­tnarinte
Bild: Erik Zienau Bo Savik och Frida Linder på Bohuslänin­gens kulturreda­ktions midsommars­ändning från Kulturföre­ningen Uddevallak­assettens scen Kontoret. #musikentys­tnarinte
 ??  ?? Spela Död gästar Bohuslänin­gens midsommars­ändning på midsommard­agen.
Spela Död gästar Bohuslänin­gens midsommars­ändning på midsommard­agen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden