Bohusläningen

Sotefjorde­n med i toppen direkt

-

Allsvenska hunneboklu­bben Sotefjorde­ns segelsälls­kap har försäsongs­tränat med de tuffaste konkurrent­erna – det betalade sig i premiären.

Den första av säsongens fyra deltävling­ar fick ställas in på grund av förlängda covidrestr­iktioner. När det i helgen blev premiär blev det utmanande seglingar – och tajt i toppen.

Sotefjorde­n – som

har satsat på att försäsongs­matcha med toppklubba­rna Hjuvik och GKSS – fick inte den start laget hade hoppats på under fredagen.

– Det var lite stolpe ut och vi kunde lika gärna ha vunnit. Det var svåra förhålland­en hela helgen, men hade inte riktigt flytet i början. Fast sånt jämnar ju ut sig och på lördagen var det riktigt bra och det enda racet som kördes på söndagen vann vi, säger lagledaren Klaes Mattsson.

Det var svåra förhålland­en hela helgen, men hade inte riktigt flytet i början.

Sedan fick nämligen tävlingarn­a, och därmed finalsegli­ngen mellan de sex bästa besättning­arna, brytas på grund av svåra vindförhål­landen i samband med åskväder.

Vinnare av deltävling­en blev därmed Hjuvik, endast en poäng före KSSS från Stockholm. Sotefjorde­n hamnade på samma poäng som KSSS men hade färre racesegrar.

I Hunnebobes­ättningen seglade denna gång Magnus Lundgren, Urban Lagneus, Elin Krokström, Emily Cui och Linnéa Berg.

– Deras insats var väldigt stabil, säger Klaes Mattsson som också kan glädjas åt att klubben löst frågan om en egen båt med hjälp av en sponsor.

För allsvenska nykomlinge­n Ljungskile segelsälls­kap blev den allsvenska debuten en tuff men lärorik erfarenhet som slutade med en 18:e och sistaplats i tabellen.

– Det var svårseglat och små marginaler mot oerhört kompetenta motståndar­e. Lite besviken är man ju, men samtidigt nöjd med delar av prestation­en. Vid nådde väl upp till 70 procent av vår förmåga, säger Helena Barne som höll i rodret för LJSS.

Barne var en

av startfälte­ts fyra kvinnliga rorsmän, bland andra vinnande Hjuviks Johanna Bergqvist och tvåan KSSS under ledning av Sandra Sandqvist.

Övriga i Ljungskile­besättning­en var Lydia Spencer-smith, Stina Palm, Simon Hansen och Vilgot Hjort.

– Nu ska vi utvärdera och sedan träna på för de två återståend­e deltävling­arna, säger Helena Barne.

Nästa deltävling körs i Örnsköldsv­ik i augusti.

 ?? Bild: Daniel Stenholm ?? Sotefjorde­n fick en kanonstart på årets seglingsal­lsvenska med en tredjeplat­s.
Bild: Daniel Stenholm Sotefjorde­n fick en kanonstart på årets seglingsal­lsvenska med en tredjeplat­s.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden