Bohusläningen

Kinhult gör comeback efter krampanfal­let

- Joel Hansson joel.hansson@bohuslanin­gen.se 073-3443753

Jag mår bra i dag och har mått ganska bra under lång tid.

Marcus Kinhult

Marcus Kinhult har gjort comeback efter att han i våras drabbades av ett krampanfal­l och därefter fick diagnosen epilepsi.

På tisdag peggade han upp i Halmstad för spel på den svenska touren.

– Det ska såklart bli kul att tävla igen, säger Marcus Kinhult till Bohuslänin­gen innan tävlingen.

Det var den 6 april som Marcus Kinhult föll ihop i ett krampanfal­l och fick föras akut till sjukhus i Spanien.

Efter en vecka blev han utskriven och de spanska läkarna konstatera­de att han drabbats av epilepsi.

Sedan dess har återhämtni­ngen sakta men säkert gått åt rätt håll och i slutet av maj kunde han gå sin första golfrunda sedan händelsen.

Och nu är

24-åringen från Skaftö dessutom redo för tävlingsco­meback. På tisdag förmiddag slog han ut i Halmstad under en deltävling på den svenska golftouren.

– Det ska såklart bli kul att tävla igen. Detta är något som jag har längtat efter i drygt två månader och det ska bli extra kul eftersom jag fått vara borta från golfen ofri- villigt, säger Marcus Kinhult till Bohuslänin­gen.

Hans förhoppnin­g med tävlingen i Halmstad är att spela samtliga varv och se var han står både fysiskt, mentalt och prestation­smässigt.

– Jag vill checka av om jag pallar att spela tre eller fyra dagar i rad.

Lyckas jag med det, så hoppas jag kunna spela British Open i mitten av juli. Jag är även anmäld till Irish Open och Scottish Open veckorna före.

Marcus Kinhult säger

att han är på rätt väg efter att han fått sin diagnos om att han har epilepsi.

– Jag mår bra i dag och har mått ganska bra under lång tid. Både i skallen och hur jag mår. Det enda som har släpat efter är kroppen och jag kan ärligt säga att det fortfarand­e inte är helt hundra. Jag har lite smärtor kvar i vissa delar av överkroppe­n, men det har gått åt rätt håll under de senaste veckorna. Jag hoppas och tror att den här tävlingen inte ska förvärra någonting och att allt ska fortsätta att gå åt rätt håll.

British Open spelas 15–18 juli i England och är en av fyra majors under säsongen, de mest prestigefy­llda tävlingarn­a under året. I år spelas tävlingen för 149:e året.

 ?? Bild: Franz Pammer/arkiv ?? Marcus Kinhult gjorde comeback på golfbanan under tisdagen när han spelar på den svenska golftouren i Halmstad.
Bild: Franz Pammer/arkiv Marcus Kinhult gjorde comeback på golfbanan under tisdagen när han spelar på den svenska golftouren i Halmstad.
 ?? Bild: Jason Cairnduff/arkiv ?? 2019 vann Marcus Kinhult British Masters – nu siktar han på spel i British Open.
Bild: Jason Cairnduff/arkiv 2019 vann Marcus Kinhult British Masters – nu siktar han på spel i British Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden