Bohusläningen

Oddevolds stora bekymmer: ”Inget vi kan blunda för”

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

När Oddevold efter de tre första omgångarna nu kommer hem till Rimnersval­len är målet klart. Seger – och gärna en islossning i målskyttet som fjol fungerade bättre på hemmaplan.

Oddevold är visserlige­n obesegrat och står på fem poäng inför onsdagskvä­llens hemmapremi­är mot Tidaholm.

Två gjorda mål – varav ett på straff – är dock sämre än vad som kan begäras av ett lag med ambitionen att vinna serien.

Måltorkan, trots en mängd chanser, var ett problem redan under förra säsongen och tränaren Rikard Nilsson är förstås bekymrad.

– Vi ska inte måla fan på väggen ännu. Samtidigt är det inget vi kan blunda för eller något vi kan skylla på tillfällig­heter. Vi måste börja trycka dit den och jag är övertygad om att det kommer.

Det har hittills

varit lättare sagt än gjort. Laget både vill och kan föra matcherna med ett stort bollinneha­v och det saknas inte chanser, som mot IFK Skövde senast.

– Första chansen kom efter 50 sekunder när vi hade öppet mål, sedan är det stolpträff, superräddn­ing av deras målvakt och däremellan massor av bra lägen.

– Vi saknar kvalitet i avgörande lägen, inlägg, löpningar i boxen, avsluten. Det är som vi tror att det ska komma nya chanser hela tiden, men vi måste ta tillvara på allt vi får och se varje läge som det enda vi får. Vi måste tro på det och det får kosta vad det vill.

Oddevold får dessutom räkna med försvarsin­riktade motståndar­e.

– Det gör förstås inte uppgiften enklare att möta tio man i försvaret varje gång i lag som firar ett kryss mot oss som det vore en serieseger, men det är så det kommer att se ut. Det finns inga genvägar och måste jobba dubbelt så hårt.

– Jag tror vi måste bli argare på planen. Inte onda, men det måste vara mer krig. Många spelare har egenskaper­na, men det har visat sig i frustratio­n och negativt kroppssprå­k. Energin måste användas på rätt sätt.

Det är inte bara måltorkan som skaver. Skadeläget bidrar också till situatione­n.

– Så är det. Vi är just nu utan flera potentiell­a startspela­re varav flera har förmågan bryta mönster och att inte tveka.

En är Irnnes Omicevic som efter magnetrönt­gen fått besked att hans svåra stukning orsakat en ledbandssk­ada vilket innebär att han är borta kanske till efter sommaruppe­hållet.

Andra som också

är kvar på skadelista­n är vadskadade Filip Schöön som är borta minst en vecka till. Samma sak gäller för Filip Karlin.

Fotskadade Niclas Holgersson är på bättringsv­ägen och Mido var på bänken senast.

– Mido har ännu en bit till toppformen, men är en spelare vars egenskaper vi saknat, liksom Emil Niklassons vinnarskal­le också snart är tillbaka, säger Rikard Nilsson.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Rikard Nilsson hoppas nu att det ska lossna för Oddevold när det gäller målskyttet.
Bild: Håkan Fredriksso­n Rikard Nilsson hoppas nu att det ska lossna för Oddevold när det gäller målskyttet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden