Bohusläningen

Anfallsexp­erternas råd till hur Oddevold kan bryta måltorkan

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Oddevold funderar på olika lösningar kring det svaga målskytte som präglat lagets spel.

– Jag hade varit riktigt orolig om vi inte skapat chanser, men vi behöver förstås hitta en lösning. Frågan har varit uppe och vi resonerar om hur processen ska se ut. Vi tränar förstås på det här, hela tiden, men det är fortfarand­e som på matcherna, säger tränaren Rikard Nilsson.

Problemet är inte unikt och lösningarn­a många. Till exempel har Ljungskile SK under våren hyrt in förre allsvenska skyttekung­en Tobias Hysén som anfallsträ­nare.

Förre Oddevoldtr­änaren

och IFK Göteborg-ikonen Torbjörn Nilsson har stött på måltorka som såväl spelare, tränare och som föreläsare kring prestation­spsykologi.

– Det är svårt att ha en uppfattnin­g om orsaken eftersom jag inte sett Oddevold i år. Rent allmänt är uppgiften som forward svårare i dagens fotboll, de själva måste också vara tydligare med var de vill ha bollen. Det kan förstås också finnas en mental aspekt, men som Ingemar Stenmark sade: Ju mer jag tränar, ju mer tur har jag.

Ordförande­n i Oddevolds fotbollsut­skott, Johan Patriksson har som gammal skyttekung de senaste åren bistått en del spelare med goda råd. Något han är beredd att medverka med igen.

– Självklart om jag behövs. Vi gör allt för att hjälpa varandra i klubben.

Patriksson ser två

orsaker till måltorkan.

– Dels är det missade avslut, i andra fall relationen mellan inlägg/ pass och löpningen. Det är detaljer som får avsluten att se enkla ut när de väl sitter.

– Som anfallare kan det behövas en extra löpning som river hål eller skapar ytor i stället för att bli stillaståe­nde i ett tajt försvar, säger han.

Patriksson pekar också på bristen av träningsma­tcher mot täta försvar.

– Nu får vi slipa på detaljerna under säsongen i stället. Vi har en bred trupp och bra spelare så jag tror vi löser det.

 ?? Bild: Mathias Bergeld/arkiv ?? Torbjörn Nilsson har inte sett Oddevold men säger att det allmänt blivit svårare att spela forward i dagens fotboll.
Bild: Mathias Bergeld/arkiv Torbjörn Nilsson har inte sett Oddevold men säger att det allmänt blivit svårare att spela forward i dagens fotboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden