Bohusläningen

Krasslig Ekdal är tillbaka i träning – Larsson lagkapten

- Jens Bornemann/tt

Albin Ekdal är tillbaka i träning inför den sista gruppspels­matchen i fotbolls-em.

”I dag tränar samtliga spelare”, meddelar landslaget­s presschef Jakob Kakembo Andersson. Det är även klart att Sebastian Larsson blir lagkapten mot Polen.

Med bara några dagar kvar till matchen mot Polen tvingades mittfältsk­uggen Albin Ekdal kliva av landslaget­s måndagsträ­ning redan efter uppvärmnin­gen på grund av ”en känning”.

Ekdal hade skadekänni­ngar även inför Spanienmat­chen, men spelade hela matchen samt nästan 90 minuter mot Slovakien.

På tisdagen, på sista träningen inför avresan till S:t Petersburg, var Sampdorias­tjärnan också tillbaka på träningspl­anen i Göteborg.

Även Mattias Svanberg

var tillbaka i full träning efter sin covid-19-sjukdom. Enligt förbundska­pten Janne Andersson är det dock för tidigt för spel för honom.

– Jag utgår från att jag har alla tillgängli­ga, förutom Mattias då, som inte är uttagnings­bar. Han hade kunnat sitta på bänken och hoppa in en stund, men han får sitta på läktaren i morgon, sade Andersson efter träningen till Fotbollska­nalen.

Landslaget tränade relativt lätt i omkring en timme och avslutades med att Svanberg, Dejan Kulusevski och några till tränade skott medan bland andra Albin Ekdal sänkte ner benen i ett isbad.

Sverige möter Polen på onsdagskvä­llen i den sista gruppspels­matchen. Platsen i åttondelsf­inalen är dock redan klar, sedan övriga resultat gått Sveriges väg.

Vilka som får chansen mot Polen återstår att se. Klart är dock att Sebastian

Larsson på nytt finns med i startelvan som lagkapten.

Samtidigt som Sverige

är i åttondelsf­inal hägrar gruppseger­n, som sannolikt skulle innebära ett lättare motstånd i den första slutspelsm­atchen.

– Vårt mål och det vi strävar efter är att vinna gruppen, sade assisteran­de förbundska­ptenen Peter Wettergren i lördags.

– Så vi ställer upp laget på det sättet som vi tror är bäst för att vinna matchen.

 ?? Bild: Adam Ihse/tt ?? Albin Ekdal är tillbaka i full träning inför matchen mot Polen.
Bild: Adam Ihse/tt Albin Ekdal är tillbaka i full träning inför matchen mot Polen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden