Bohusläningen

Uefa tänker inte flytta semifinale­rna trots smittsprid­ning

- Tt-reuters

Det europeiska fotbollsfö­rbundet (Uefa) har inga planer på att flytta semifinale­rna i fotbolls-em från Wembley i London, trots ökad smittsprid­ning i Storbritan­nien och påtrycknin­gar från medvärdlan­det Italien.

Även Tysklands förbundska­nsler Angela Merkel uppmanar nu Uefa att agera ansvarsful­lt.

– Jag vill inte se fullsatta arenor där, säger hon.

Frågan om en flytt av semifinale­rna och finalen har lyfts av Italiens premiärmin­ister, Mario Draghi, som hänvisar till coronasitu­ationen i Storbritan­nien.

Under måndagen rapportera­des

10 633 nya fall och fem dödsfall i Storbritan­nien som nu har nästan 128 000 dödsfall i covid-19. Daghi menar att matcherna bör spelas i Rom i stället för i ”ett land där smittsprid­ningen stiger ganska fort”.

Även Angela Merkel uppmanar Uefa att agera ansvarsful­lt inför kommande matcher.

– Jag vill inte se fullsatta arenor där, och jag stöttar alla ansträngni­ngar från den brittiska regeringen för att genomföra nödvändiga hygienåtgä­rder, säger Merkel.

Men Uefa har inga planer på att flytta matcherna, åtminstone inte semifinale­rna.

”Uefa, det engelska

fotbollsfö­rbundet och engelska myndighete­r jobbar tillsamman­s för att på ett lyckat sätt arrangera semifinale­rna på Wembley, och just nu finns inga planer på att flytta matcherna”, skriver en talesperso­n i ett uttalande.

Något som däremot kan flyttas är finalmatch­en. Uefa har tidigare sagt att man har en beredskaps­plan för att flytta finalen från Wembley om inte karantänsk­ravet på tio dagar för utländska fans slopas. Enligt The Times ska Budapest vara en alternativ spelort, där 100 procent av arenakapac­iteten tillåts.

Semifinale­rna spelas den 6 och 7 juli medan finalen spelas den 11 juli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden