Bohusläningen

Centerpart­iet kan inte ignorera folkviljan

- Gunnar Persson Kastet, Stillingsö­n

Nu har centerleda­ren nått ”vägs ände” i manipulera­nde med svenska folket! Något annat kan man inte komma fram till efter rådande dramaturgi i parlamente­t.

Vid valet 2018 spelade centerleda­ren bort Alliansen genom att helt ignorera uppåt en femtedel av folkviljan, SD röster, och på något outgrundli­gt sätt få statsminis­tern att ignorera uppåt en tiondel av folkviljan, V röster, vars S-parti sedan man tappade egen majoritet under flera perioder och många år kunnat styra landet tack vare deras stöd.

Nu tycks äntligen V:s dörrmatta vara utsliten, så därför är deras utspel förståelig­t. Intressant, men säkert i kvalhemlig­t slutet förvar, skulle vara att få veta hur samtalen gick mellan S och C när JÖKEN kom till och V kastades på ”skräphögen” och folkviljan sattes ur spel.

Skämtet om Gunnar Hedlund på femtiotale­t, att ”Vi i Bondeförbu­ndet har alltid velat och kommer alltid att vela” syns idag har blivit C nya och allvarliga­re devis,

”Vi i Centern gör allt för att synas, men gömmas under ett täcke för folkviljan”.

För svenska folket

är det nog bra, trots pandemin och andra problem i samhället vare sig det blir nyval eller en ny talmansrun­da, för att få säga sitt om läget i Svea rike just nu! Att vänta till ordinarie val skulle nog bli den vanliga politiska visan där, det som varit har farit, och nya ”valser” skulle spelas upp för folket!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden