Bohusläningen

Vägarbete pausas under midsommarh­elgen

- Clara Tjärnberg clara.tjarnberg@bohuslanin­gen.se

I typiskt midsommarm­anér väntas högt tryck på vägarna under den kommande helgen. Nu pausar Trafikverk­et de omfattande vägarbeten, som pågår i Bohuslän under sommaren, för att underlätta trafikflöd­et.

Under förra året ledde pandemin till minskat resande och under fjolårets midsommarh­elg märktes pandemin av på vägarna med en mindre mängd trafik än tidigare år. Men trots fortsatta restriktio­ner och mindre midsommare­venemang räknar Trafikverk­et återigen att det kommer att vara högt tryck i midsommart­rafiken.

– Trafiken har börjat gå tillbaka till ett normalläge. Det kommer nog vara ganska likt trafiken före pandemin säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverk­et.

Enligt Bengt Olsson är mycket trafik något man ska räkna med. Särskilt mycket trafik väntas gå ut mot skärgården och semesteror­terna, ända upp till Strömstad, överlag på E6, E20 och E18.

Extra trafik från Norge kan även komma att påverka här i Bohuslän. Bengt Olsson uppskattar det till att dra igång som värst på torsdag vid 12-tiden och fortsätta fram till fredag eftermidda­g.

Något som dock underlätta­r på vägarna under midsommarh­elgen är de pausade underhålls­arbetena. Fem av de tio vägarbeten som ska genomföras i Bohuslänin­gens täckningso­mråde under sommaren är redan färdigstäl­lda.

– Vi stoppar oftast många av vägarbeten­a under just midsommar för att sedan dra igång igen efter helgen, säger Bengt Olsson.

 ?? Bild: Maja Suslin/arkiv ?? Många vägarbeten pausas under midsommarh­elgen men den som ger sig ut och kör ska ändå räkna med långa köer.
Bild: Maja Suslin/arkiv Många vägarbeten pausas under midsommarh­elgen men den som ger sig ut och kör ska ändå räkna med långa köer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden