Bohusläningen

Efter lastbilsbr­anden – E 6 måste asfalteras om

- Niclas Jonasson Clara Tjärnberg Petra Länsman

Ett lastbilssl­äp lastat med handsprit började brinna på

E 6 på onsdagsmor­gonen. Handsprite­n innehåller etanol, vilket gör den brandfarli­g. Släcknings­arbetet pågick till 10-tiden. Vägen kommer att vara avstängd i båda riktningar fram till i dag och leds om via gamla E 6.

Strax efter 06.30 på onsdagsmor­gonen larmades räddningst­jänsten till en lastbilsbr­and på E 6 söder om Tanumshede. Enligt personen som ringde in larmet kom det svart rök från lastbilens släp och det hade dessutom börjat brinna på asfalten och i gräset i vägkanten.

– Det flyger saker från släpet är vad inringaren säger, sade Annelie Silveira på SOS Alarm i det initiala skedet.

Räddningst­jänsten var på

plats strax före 07.00 och kunde då konstatera att lastbilen, som stod i norrgående riktning, var lastad med farligt gods och att släpet var helt övertänt.

– Lastbilsch­auffören uppger att den är lastad med handsprit innehållan­des etanol som gör den brandfarli­g, sade Thomas Fuxborg, polisens presstales­person direkt efter att larmet inkommit.

Ett vittne på platsen stod i kö, strax bakom det brinnande lastbilssl­äpet, i omkring en halvtimme. Vittnet sade då att det var stopp i trafiken i båda riktningar­na och att räddningst­jänsten bekämpade branden från körfält i både norroch södergåend­e riktning.

Branden var såpass omfattande att trafiken i båda riktningar­na påverkades. Vägen är fortfarand­e avstängd mellan Tanumsmote­t och Rabbalshed­emotet, trots att branden släckts. Trafiken leds i stället om via gamla E 6, både för norrgående och södergåend­e trafik.

Trafikverk­et meddelar att

vägen kommer att vara avstängd även under delar av torsdagen.

– Vägen kommer att behöva asfalteras om i båda riktningar efter branden. Det arbetet kommer att påbörjas i kväll (onsdag, reds. anm) och när det är klart släpper vi på trafiken igen, säger Lii Hylander, presstales­person på Trafikverk­et.

 ?? Bild: Lars-henrik Aas ?? En lastbil med handsprit blev helt övertänd på E 6:an under onsdagsmor­gonen.
Bild: Lars-henrik Aas En lastbil med handsprit blev helt övertänd på E 6:an under onsdagsmor­gonen.
 ?? Bild: Catharina Olsson ?? Flera bilister i närheten fångade elden på bild.
Bild: Catharina Olsson Flera bilister i närheten fångade elden på bild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden