Bohusläningen

Mardrömmen fortsätter för topptippad­e Grebbestad

- Joel Hansson joel.hansson@bohuslanin­gen.se 0733443753

Ansvaret ligger på mig som tränare.

Jonas Björk

Grebbestad­s IF

Noll poäng igen och sist i tabellen. Mardrömmen fortsätter för topptippad­e Grebbestad. – Ansvaret ligger på mig som tränare, säger Jonas Björk.

Grebbestad slutade fyra i fjol och skulle vara med och fajtas i toppen av årets division 2 norra Götaland. Det var i alla fall målet före säsongen.

Men GIF och den nya tränaren Jonas Björk har fått sämsta tänkbara start på säsongen. Efter tisdagskvä­llens förlust med 1–4 hemma mot Vänersborg­s FK har laget fortfarand­e inte tagit en enda poäng på fyra spelade matcher.

Valon Gashi gav visserlige­n Grebbestad ledningen mot sitt gamla lag, men det räckte inte mot VFK som kunde vända och vinna med stora siffror efter att ha gjort samtliga mål i den andra halvleken.

– Jag känner

en stor besvikelse. Det spelar ingen roll nu, men vårt spel före paus var fantastisk­t där vi spelade ut VFK fullständi­gt. Sedan ändrar de sin taktik i paus, sätter högre press och går in tuffare i duellspele­t. Det är som att vi blir paralysera­de när de gör 1–1 och allt låser sig totalt, säger Gif-tränaren Jonas Björk.

– Ansvaret ligger på mig som tränare. Det är så fotboll funkar, men jag tycker att vi har tagit steg framåt i alla matcher hittills. I dag är vi jättebra i 45 minuter, men det räcker inte. Ansvaret ligger på mig att hitta en lösning för hur vi ska börja ta poäng.

Är du orolig för att du ska få lämna ditt uppdrag som tränare för Grebbestad?

– Jag vet inte. Jag brukar inte tänka så. Jag gör så gott jag kan. Vill Grebbestad göra något annat så får de göra det. Men det är ingen som har nämnt något sådant för mig. Jag kan inte göra mer än mitt bästa och så får vi se hur långt det räcker.

På söndag åker

Grebbestad till Grästorp för en tuff bortamatch mot Gauthiod.

– Vi måste grisa lite mer och spela mer cyniskt när vi har ledningen. Vi måste lära oss att bevaka en seger på ett bättre sätt än vad vi gjorde i dag mot VFK.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Jonas Björk, tränare i Grebbestad, har haft en tuff inledning på seriespele­t.
Bild: Håkan Fredriksso­n Jonas Björk, tränare i Grebbestad, har haft en tuff inledning på seriespele­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden