Bohusläningen

Efter isolering: ”Att kramas är nog inte bra”

- Anton Johansson/tt

Englands Mason Mount och Ben Chilwell missade gruppavslu­tningen mot Tjeckien efter att ha varit i nära kontakt med Skottlands Billy Gilmour som testat positivt för covid-19. Sverige vill inte ha ett liknande scenario.

– Det är inte bra att trilla dit som de har gjort, säger förbundska­pten Janne Andersson.

Sverige är redan klart för åttondelsf­inalen och beroende på resultat i onsdagens match mot Polen kan man sluta etta, tvåa eller trea.

Blågult kommer med andra ord att spela åtminstone en match till och inför Polen-matchen var det bara Mattias Svanberg som inte var uttagnings­bar då han fortfarand­e är i covidtrapp­an. Däremot har han kunnat träna för fullt och är snart 100-procentig.

Och att ha

alla spelare tillgängli­ga är något Janne Andersson gärna fortsätter att ha. Därmed vill man inte hamna i samma situation som England.

Englands Mason Mount och Ben Chilwell måste isoleras till och med måndag efter att ha varit i nära kontakt med lagkamrate­n i klubblaget Chelsea, Skottlands Billy Gilmour som har testat positivt för covid-19, efter ländernas match i fredags. Beslutet togs efter konsultati­on med hälsovårds­myndighete­r i England.

För att undvika att något liknande händer Sverige har vikten av att undvika onödiga kontakter tagits upp inför matchen mot Polen.

– Vi har pratat med spelargrup­pen om att vi ska vara vaksamma på sådana grejer och undvika det. Det är inte bra att trilla dit som de har gjort. Jag hoppas att vi inte drabbas av något liknande, säger förbundska­pten Janne Andersson.

Ämnet togs upp

redan efter att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testade positivt på Em-lägret i Göteborg, men inför Polenmatch­en har det alltså tagits upp på nytt.

Vad exakt det är för kontakter som man vill att spelarna undviker råder det dock inte helt klara uppfattnin­gar om.

– Jag får nog prata med läkarna om det. Att kramas är nog inte så bra. Sedan om man slänger näven till någon... jag kan inte bedöma skillnaden. Man får tvätta händerna efteråt, det gör i alla fall jag, säger Janne Andersson.

 ?? Bild: TT ?? För nära kontakt med motståndar­e efter slutsignal kan vara bra att undvika för Sverige.
Bild: TT För nära kontakt med motståndar­e efter slutsignal kan vara bra att undvika för Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden