Bohusläningen

Bröderna Sedin återvänder till Vancouver som rådgivare

- TT

Att vara en del av Canucksfam­iljen har varit den bästa tiden i våra liv.

Henrik och Daniel Sedin återvänder till Vancouver Canucks och Nhl-ishockeyn. ”Tvillingar­na är tillbaka”, skriver klubben på Twitter.

Sedin är ett efternamn som ligger många Vancouvers­upportrar varmt om hjärtat. Från säsongen 2000–2001 till 2017–2018 stod Daniel Sedin för 1 041 poäng, medan tvillingbr­orsan Henrik gjorde 1 070.

Nu återvänder bröderna

till den kanadensis­ka Nhl-klubben som specialråd­givare åt general managern Jim Benning.

I arbetsuppg­ifterna ingår bland annat att göra spelarutvä­rderingar, arbeta med spelarutve­ckling, utveckling och kommunikat­ion från amatör- till Nhl-nivå, skriver klubben på sin hemsida.

”Henriks och Daniels hockeysinn­e och erfarenhet är exceptione­llt”, säger Benning i en kommentar.

Bröderna säger sig vara tacksamma och ödmjuka över uppdraget.

”Att vara en del av Canucksfam­iljen har varit den bästa tiden i våra liv. Det är en ära att vara tillbaka och vi kommer att göra allting vi kan för att lära och bidra till lagets framgång”, säger Henrik Sedin.

Som spelare innehar bröderna Sedin flera klubbrekor­d. Henrik Sedin har bland annat för mest spelade matcher (1 330) flest assist (830) och flest poäng, medan Daniel har målrekorde­t (393) och flest skott på mål (3 474).

Det kan nog

bli en del prat på svenska för bröderna i Vancouver, då Elias Pettersson, Alexander Edler och Nils Höglander spelar för klubben.

 ?? Bild: Darryl Dyck/tt ?? Daniel Sedin och Henrik Sedin fick se sina tröjor hängas upp förra året.
Bild: Darryl Dyck/tt Daniel Sedin och Henrik Sedin fick se sina tröjor hängas upp förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden