Bohusläningen

Krögare laddar för ännu en lugn midsommar

- Sara Kirudd ski@bohuslanin­gen.se 0522-991 71

Att se havet av folk och den eufori det är något speciellt.

Anton Liebschner Ohlsson driftchef och delägare Sea Lodge, Smögen

Det var tungt att ställa in festen förra sommaren. Nu tvingas de göra det igen. Men trots det ser Sea Lodge fram emot midsommar och håller tummarna för lättade restriktio­ner 1 juli.

Det har gått ännu ett år med pandemi och på Smögen gör sig krögarna redo för ännu en annorlunda sommarsäso­ng. Det är helgen innan midsommar och sommargäst­erna angör brygga.

– Ja, nu märks det att sommaren är i gång, det är den här helgen som är starten för säsongen. Och all sommarpers­onal kommer, säger Anton Liebschner Ohlsson.

Han har jobbat på Smögen sommartid i åtta-nio år nu och är i dag driftchef och delägare på Sea Lodge som ligger på Nordmanshu­vudet. I vanliga fall skulle han haft fullt upp just nu.

– Den här veckan brukar vara helt galen. Då har jag annars fullt fokus på midsommar.

Men precis som

förra året har de tvingats att ställa in den stora populära midsommarf­esten de vanligtvis har på midsommard­agen. För Anton känns den senaste festen 2019 långt borta just nu.

– Jag saknar verkligen den glädjen som blir här då. När man blickar ut över alla gästerna och ser hur lyckliga de är. Vi brukar ju stå här på taket filma varje år och att se det havet av folk och den eufori det är något speciellt, säger Anton och pekar upp mot utebarens tak.

När vi sitter här nu på den stora uteserveri­ngen, i pandemitid­er, är det svårt att föreställa sig att 3 750 personer firade loss här på midsommard­agen för två år sedan.

– Tänk, kön börjar ju nere vid bron och här inne är det folk överallt, även uppe på berget. Och vi hade inne 100 anställda. Till denna midsommar är det 15 anställda, säger Anton och blickar ut över den nu nästintill tomma uteserveri­ngen.

Trots om han känner sorg även i år för den inställda festen så ser han och de andra på Sea Lodge fram emot midsommarh­elgen. Förra året körde de sällskap sittande vid bord, och så blir det i år med, även om de nu begränsas av restriktio­nen ”fyra-vid-bordet.”

– De flesta gästerna vet vad som gäller nu så jag hoppas den blir en fin midsommar.

Hoppas gör han

också på lättade restriktio­ner 1 juli. Så att de kan få fler vid borden och en större publik så att de kan boka artister igen.

– Då kommer vi förhoppnin­gsvis att kunna höra våra söndagsspe­lningar igen.

Sommaren 2019 spelade, bland andra, Duojag och Rydell & Qvick på Sea Lodge.

– Så fort vi vet om vi kan köra kommer vi att släppa årets artister.

 ?? Bild: Sara Kirudd ?? På Smögen gör Anton Liebschner Ohlsson på Sea Lodge redo sommarbare­n för säsongen.
Bild: Sara Kirudd På Smögen gör Anton Liebschner Ohlsson på Sea Lodge redo sommarbare­n för säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden