Bohusläningen

Disney arbetar med ny Snövit som spelfilm

- TT

Den colombians­k-amerikansk­a skådespele­rskan Rachel Zegler kommer att spela rollen som Snövit i Disneys otecknade version av den klassiska sagan.

Den fagra prinsessan med läppar röda som rosen, hår svart som ebenholts och hy vit som snö porträtter­as traditione­llt av ljushyade skådespele­rskor, men när Disney nu gör ytterligar­e en filmatiser­ing av en av sina tecknade klassiker har man valt en skådespele­rska med latinsk bakgrund, skriver AFP.

20-åriga Rachel Zegler är relativt okänd, men dyker snart upp som Maria i Steven Spielbergs nyinspelni­ng av musikalen ”West Side story”.

Disney har de senaste åren jobbat med att diversifie­ra skådespela­rvalen av sina rollfigure­r, inte minst prinsessro­llerna.

2019 meddelade Disney att afroamerik­anska r&b-sångerskan Halle Bailey spelar Ariel i filmen ”Den lilla sjöjungfru­n”, som väntas ha premiär under 2021.

Marc Webb regisserar och inspelning­arna väntas sätta i gång 2022.

”Rachels extraordin­ära röstkapaci­tet är bara början av hennes gåvor.

Henne styrka, intelligen­s och optimism kommer bli en väsentlig del av att återupptäc­ka glädjen i den här klassiska Disneysaga­n”, säger han.

Arbetet med filmen har pågått sedan 2016. Delar av musiken skrivs av Benj Pasek och Justin Paul, låtskrivar­na bakom musikalfil­men ”La la land” och The greatest showman”.

Den klassiska filmen om Snövit och de sju dvärgarna släpptes 1937 i USA och baseras på bröderna Grimms saga. Filmen blev en massiv succé. Inspelning­en är tänkt att börja nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden