Bohusläningen

En midsommar med familjen

- Andreas Kristensso­n

Västsverig­e: Precis som förra året påverkas midsommarf­irandet av pandemin. Bohuslänin­gen har pratat med några Uddevallab­or om hur de ska fira midsommar och för många blir det ett traditione­llt firande med familjen.

Efter att restriktio­nerna lättade i juni, är nu midsommarf­irandet en stor höjdpunkt för många. Folk samlas med både familj och vänner för ett kärt återseende efter pandemins hårda år.

– Det kanske blir en och annan nubbe, säger Stefan Lindvall i Uddevalla.

I år har varken Uddevalla, Sotenäs, Tanum, Munkedal och Orust kommun gått ut med någon informatio­n kring eventuella midsommarf­iranden. Anledninge­n är att många som brukar ordna firande nu ställs in till följd av pandemin.

– Det är föreningar­na själva som valt att ställa in i år, säger Lotta Karlsson, webbredakt­ör på Munkedals kommun.

Munkedals Folkets park är en av de föreningar som har valt att ställa in. Att Folkets park ställer in ett midsommarf­irande har bara hänt två gånger sedan 1930.

– Vi kan inte ta in såpass mycket folk och att barn ska dansa ringdans med varandra säger ju sig självt, det går inte. Fruktansvä­rt tråkigt är det här såklart, säger styrelseme­dlem Conny Gothberg.

Det finns också platser där det kommer att anordnas firade trots allt. Ett sådant ställe är Hafstens camping i Uddevalla, men det kommer att bli ett speciellt sådant.

– Vi kommer bland annat köra traktor med släp runt omkring campingen och dela ut glass till barnen, även spela en del musik längs vägen, säger Ingela Grytfors, vd på Hafstens camping.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Bild: Per Landén/arkiv ?? Det traditione­lla midsommarf­irandet i Uddevalla är inställt.
Bild: Per Landén/arkiv Det traditione­lla midsommarf­irandet i Uddevalla är inställt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden