Bohusläningen

46 körkort indragna vid rutinkontr­oll

- Camilla Haagen

Under torsdagen blev 46 förare av med sina körkort i samband med att polisen genomförde en hastighets­kontroll på E 6. Toppfarten uppmättes till 155 kilometer i timmen.

– Det är betydligt många fler om man jämför med förra året, säger Anders Hallqvist.

Polisen genomförde hastighets­kontroller på motorvägen vid Munkedal under torsdagen och hade en minst sagt hektisk dag, vilket P4 Väst var först med att rapportera om.

Vid dagens slutsummer­ingen kunde polisen konstatera att det totalt rört sig om 156 fortkörare där 46 stycken förlorade körkortet.

– Den som körde snabbast körde i 155 kilometer i timmen. Det är kanske lätt att tro att det bara handlar om unga killar men vi har tagit unga som gamla, och både kvinnor och män, säger polisen Anders Hallqvist som deltog i arbetet på motorcykel.

En förklaring till torsdagens många trafiköver­trädelser är bland annat förbättrad teknik som polisen nu har tillgång till, jämfört med förra året. Detta gör att varje ärende kan hanteras snabbare och att fler fordon därför hinner kontroller­as under en dag.

– Förutom indragna körkort var det även två bilar som inte fick lämna platsen då de hade körförbud. Utöver det har det varit några fordon som saknar registreri­ngsskyltar och liknande mer allmänna trafikbrot­t, säger han.

Midsommarh­elgen är en av årets mest trafikerad­e helger och där polisen därför uppmanar trafikante­r att planera sin körning och ta det lugnt i trafiken för att undvika olyckor.

– Historiskt sett är midsommarh­elgen en väldigt olycksdrab­bad helg. Det är därför jättevikti­gt att inte stressa i trafiken utan planera sin körning. Det viktigaste är att alla kommer fram, säger han.

 ??  ??
 ?? Bild: Erik Zienau/arkiv ?? Polisen Anders Hallqvist deltog under torsdagens hastighets­kontroller på E 6 där totalt 46 körkort drogs in. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Bild: Erik Zienau/arkiv Polisen Anders Hallqvist deltog under torsdagens hastighets­kontroller på E 6 där totalt 46 körkort drogs in. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden