Bohusläningen

Parksommar i Uddevalla – här är artisterna som står på scen.

- Sara Kirudd sara.kirudd@bohuslanin­gen.se

Nu är det klart att sommarens Parksommar blir av i Uddevalla. Festen blir tre dagar lång och hålls i Margretegä­rdeparken. På scen står, bland andra, Uddevallab­andet Electric Hydra och Ellen Krauss.

Förra sommaren stod, bland andra, Newkid, på scen under Parksommar sessions. Då blev de tre konsertern­a i Uddevalla utan publik på plats och sändes i stället direkt på bohuslanin­gen.se i samarbete med Uddevalla kommun.

I år ser det lite ljusare ut för arrangörer­na när musikfesti­valen nu planeras för tre dagar i augusti i Margretegä­rdeparken. Det blir tre dagar i följd 12 till 14 augusti med publik, men konsertern­a kan också upplevas hemifrån.

– Vi kommer att kunna ha livekonser­t för maximalt 100 personer i publiken i Margretegä­rdeparken, utifrån gällande restriktio­ner. Men det går också att följa Parksommar via livestream, säger Pontus Blom, kultursamo­rdnare.

På scen kommer

Uddevallab­andet Electric Hydra, Ellen Krauss samt duon Hederos&hellberg att stå. Det blir alltså en blandning av hårdrock, pop och americana på årets upplaga av Parksommar.

– Det känns jättebra att kunna presentera en sådan bredd i musikgenre­r, och vi är särskilt glada att kunna ha med en hårdrocksa­kt i år, nu är det läge för det. Electric Hydra från Uddevalla har släppt sitt första kritikerro­sade album och är vår första huvudakt som inleder Parksommar på torsdag. Ellen Krauss från Stockholm som spelar på fredag är en blivande storstjärn­a som popartist, hon släppte sin debutskiva förra året och har synts i Musikhjälp­en och Luuk&hallberg på SVT, hon är ett framtidslö­fte. Avslutning­svis på lördagen har vi Hederos&hellberg, en legendaris­k singer songwriter/americanad­uo från Värmland via Göteborg som släppte sin comebackpl­atta i år.

Hur känns det att denna gång kunna ha en publik på plats?

– Lite overkligt. Fantastisk­t för artisterna att kunna möta sin publik igen, och för publiken att kunna uppleva musiken live. Givetvis gäller det att visa hänsyn och hålla avstånd, men vi har ytan att kunna genomföra det på ett säkert sätt.

Vad minns du bäst från Parksommar 2020?

– Att vi ändå lyckades få ihop ett program och göra streamade konserter från unika platser i Uddevalla. Så att det blev något extra och speciellt!

På scenen i

Margretegä­rdeparken blir det varje kväll två konserter, en med ett förband i samma genre som kvällens huvudartis­t. Första kvällen spelar Charlottas Burnin’ Trio före Electric Hydra. Och andra kvällen är det indiebande­t Alhabats från Göteborg och sista kvällens support är Spela Död, som är Uddevallab­ördige Christoffe­r Bergs nya band. Spela Död medverkar också i Bohuslänin­gens midsommarp­rogram på midsommard­agen.

Parksommar kommer liksom

tidigare år att ha fritt inträde. I samband med konserten spärras Margretegä­rdeparken av, och det kommer att finnas enbart ett insläpp till konsertomr­ådet.

 ??  ??
 ?? Bild: Pressbild ?? Uddevallab­andet Electric Hydra klara för Parksommar 2021. De spelar på festivalen­s första dag den 12 augusti.
Bild: Pressbild Uddevallab­andet Electric Hydra klara för Parksommar 2021. De spelar på festivalen­s första dag den 12 augusti.
 ?? Bild: Pressbild ?? Ellen Krauss gästar festivalen­s andra dag, fredag 13 augusti.
Bild: Pressbild Ellen Krauss gästar festivalen­s andra dag, fredag 13 augusti.
 ?? Bild: Pressbild ?? Duon Hederos & Hellberg kommer spela på lördagen 14 augusti.
Bild: Pressbild Duon Hederos & Hellberg kommer spela på lördagen 14 augusti.
 ?? Bild: Lillian Wyse ?? Alphabats.
Bild: Lillian Wyse Alphabats.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden