Bohusläningen

Wales-danmark

-

Var och när:

Amsterdam, Nederlände­rna 26 juni, 18.00

Tv/radio:

TV4/CMORE/P4 Radiosport­en

Läget i lagen:

Danskarna är fortfarand­e skakade av Christian Eriksens plötsliga hjärtstopp i öppningsma­tchen mot Finland, men laget tog sig samman och vann det avgörande mötet med Ryssland på ett övertygand­e sätt (4– 1). Det som hände Eriksen har berört hela fotbollsvä­rlden, men det danska laget tycks ha hittat en gemensam kraft i att få spela för sin vän, som nu har fått lämna sjukhuset.

– Jag måste säga att lagandan är helt otrolig. Det är svårt att beskriva vad det här laget har gått igenom, vi tänker på och pratar om Christian hela tiden, säger förbundska­pten Kasper Hjulmand på en presskonfe­rens. I Danmark har anfallaren Yussuf Poulsen klivit fram och tagit stort ansvar, Leipzigstj­ärnan står noterad för två fullträffa­r hittills i mästerskap­et.

Wales har kanske inte spelat lika sprudlande fotboll som 2016, då det räckte hela vägen till semifinal, men Gareth Bale och hans lagkamrate­r är tuffa och tunga att möta och tog sig vidare grupptvåa bakom Italien. Även walesarna blev tagna av Eriksens hjärtprobl­em, men enligt förbundska­pten Rob Page ska laget kunna lägga det åt sidan på lördag. – Vi har ett jobb att göra och måste vara förberedda på det, säger han på en presskonfe­rens.

Stjärnor att hålla koll på: Gareth Bale (Wales) och Simon Kjaer (Danmark).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden