Bohusläningen

Vägarbete på E6 under veckan – trafiken leds om

- Hampus Eklund hampus.eklund@bohuslanin­gen.se 0522-99234 Petra Länsman petra.lansman@bohuslanin­gen.se

På måndagsmor­gonen inleddes ett asfalterin­gsarbete på E6 mellan Munkedal och Dingle. Enligt Trafikverk­et kommer arbetet pågå fram till fredag kväll. Under tiden kommer trafik ledas om via gamla E6.

Mellan Dinglemote­t och Munkedalsm­otet stängdes all trafik av helt i södergåend­e riktning på måndagsmor­gonen. Detta för att Trafikverk­et ska utföra beläggning­sarbete under veckan mellan Håby och Gläborg.

Trafiken i södergåend­e riktning leds därför om via gamla E6 fram till och med fredag.

– Arbetet är lite beroende på väder och vind men vår förhoppnin­g är att asfalterin­gen kommer vara färdig till på torsdag. Därefter ska arbete med vägrenen göras under fredagen och trafiken bör öppnas upp som vanligt till kvällen, säger Fredrik Andersson, projektled­are på Trafikverk­et.

Arbetet påverkar dock även trafiken i norrgående riktning. Där stängs ett körfält av under veckan.

Den tillåtna körhastigh­eten sänks under tiden till 70 kilometer i timmen och Trafikverk­et varnar för att vägbanan kan vara slirig på grund av tidigare arbete.

Beläggning­sarbete i motsatt riktning gjordes på sträckan veckan innan midsommar och är redan avklarat.

– Det viktigaste du kan göra i sommar är att vaccinera dig, säger Kristine Rygge, vaccinatio­nssamordna­re i Västra Götalandsr­egionen i ett pressmedde­lande.

Västra Götalandsr­egionen ändrar därför sin vaccinatio­nsplan, och öppnar för alla över 18 år att vaccinera sig en månad före den ordinarie planen. Anledninge­n uppger man är att de som vaccinerar har märkt av ett minskat tryck på vaccinatio­nstiderna.

– Istället för att gå fram i små åldersgrup­per vill vi ge alla invånare i Västra Götaland samma möjlighet att boka tid och öppnar bokningen för alla över 18 år. Det blir tydligare för såväl invånarna som vaccinatör­erna, säger Kristine Rygge i pressmedde­landet.

Regionen har nu

delat ut över en miljon vaccindose­r. I nästa vecka kommer över 72 000 vaccindose­r att skickas ut till vaccinatör­erna i Västra Götaland,

reserverad­e för de som ska få sin första dos vaccin. Det är det största antalet doser hittills, för regionen.

– Det säger sig självt att alla inte kommer kunna boka tid de första veckorna, så därför måste man vara tålmodig. Våra vaccinatör­er lägger upp tider löpande så håll utkik, säger Kristine Rygge, i pressmedde­landet.

– Vi ser en minskning i samtliga åldersgrup­per och i nästan alla kommuner. Högst incidens finns hos de unga under 30, människor som är ute och rör sig mycket, inte hunnit bli vaccinerad­e och behöver tänka extra mycket på att följa råden under midsommarh­elgen, säger Thomas Wahlberg, smittskydd­släkare, i regionens rapport för corona-läget vecka 25.

På måndagen fanns det sju patienter med covid-19 inom Nu-sjukvården, varav en på iva.

 ??  ??
 ?? Arkivbild: Fredrik Sandberg ?? E 6:an asfalteras mellan Munkedal och Dingle i veckan.
Arkivbild: Fredrik Sandberg E 6:an asfalteras mellan Munkedal och Dingle i veckan.
 ?? Bild: Björn Larsson Rosvall ?? Kristine Rygge är vaccinsamo­rdnare i Västra Götalandsr­egionen.
Bild: Björn Larsson Rosvall Kristine Rygge är vaccinsamo­rdnare i Västra Götalandsr­egionen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden