Bohusläningen

Forsberg: ”Jag har blivit en bättre version av mig själv”

- Anton Johansson TT

Ett annat lugn, mer harmoni och mindre press på sig själv. Det är några faktorer bakom Emil Forsbergs Em-succé. – Jag har blivit en bättre version av mig själv på något sätt.

Under VM 2018 var det en annan Emil Forsberg i landslaget.

En viktig spelare som kunde göra skillnad för Sverige, något han visade med att avgöra åttondelsf­inalen mot Schweiz. Men det var också en spelare som satte stor press på sig själv.

– Det skulle vara så bra fotboll... jag vet inte, allt skulle vara så perfekt som det bara kunde vara. Det blir lätt att det låser sig om tänker så. Man har väl sett under det här mästerskap­et att jag är mer harmonisk, lugn och låter saker komma till mig och tänker inte lika mycket. Jag har blivit en bättre version av mig själv på något sätt, säger han.

Det är mycket

som har hänt för Forsberg sedan den där Vm-sommaren för tre år sedan.

Han har blivit pappa till en dotter och efter år av flyttrykte­n har han skrivit på ett långtidsko­ntrakt med Leipzig.

Och i EM gör han succé. Forsberg, som fyller 30 i höst, har med sina tre mål tagit den blågula offensiva taktpinnen och ligger delad tvåa i skytteliga­n, bakom Cristiano Ronaldo.

– Man blir stolt framför allt. Jag tror att min kompis skickade en bild på de som har gjort flest Emmål och namnen som är där gör att man får nypa sig själv i armen lite.

Man har sett upp till dem och nu har man själv gjort tre. Men jag är inte nöjd där utan vill mer såklart, säger han.

Han fortsätter:

– Jag låter det bara komma till mig själv lite mer. Jag vet att när en situation kommer så ska jag göra det bra. Tidigare kanske man sökte det mer och det blev mer fel än rätt. Jag är mer avslappnad i min skalle, mer lugn och hittar inga bekymmer heller. ”Det är kul att spela fotboll, låt det bara vara, sätt inte press på dig, Emil”. Det är lite så.

Forsberg berättar att det inte är något specifikt samtal eller händelse som har gjort att han är som han är i dag, utan det är något som har vuxit fram. Mycket tack vare de personer han har i sin omgivning.

– Det är fantastisk­a personer. Min fru, mitt barn, min familj, min agent. Jag har haft fantastisk­t folk runt mig under alla år och man diskuterar mycket, kommer fram till saker och lär sig saker på vägen, säger han.

En som har en väldigt stor del i det är hans fru Shanga som har varit en del av hans liv sedan uppväxten i Sundsvall.

– Hon är otroligt duktig och kan mycket fotboll. Vi har levt fotboll och träffades när vi var 12 och har hängt ihop sedan dess. Vi har sett och gjort allt tillsamman­s och vi diskuterar allt ifrån fotboll till vad det än kan vara. Det är otroligt viktigt att ha en sådan person bakom sig, säger Forsberg.

 ?? Bild: Adam Ihse ?? Emil Forsberg - en bättre version av sig själv.
Bild: Adam Ihse Emil Forsberg - en bättre version av sig själv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden