Bohusläningen

Försvunne Uddevallab­on har hittats död

- Petra Länsman petra.lansman@bohuslanin­gen.se

I början av maj hittade polisen en kropp i ett vattendrag i Saltkällan i Munkedal.

Nu kan man bekräfta att det var den försvunne Alexander Carlsson från Uddevalla som hittats.

– Vi har ännu ingen dödsorsak så att det utreds som mord är ren rutin, säger Sten Rune Timmersjö, chef för grova brott i Fyrbodal, till Bohuslänin­gen.

Det var i början av maj som mänskliga kvarlevor påträffade­s vid Saltkällan i Munkedal. Polisen misstänkte tidigt att det kunde röra sig om försvunne Alexander från Uddevalla, vilket Bohuslänin­gen tidigare berättat om.

Under tisdagen stod

det klart att kroppen har identifier­ats och polisen bekräftar att de initiala misstankar­na var korrekta, vilket GT var först med att rapportera.

– Det har gjorts dna-undersökni­ng och tandläkare har även kunnat bekräfta att det är Alexander det handlar om, säger Sten Rune Timmersjö.

I samband med att kvarlevorn­a hittades i Saltkällan spärrade polisen av ett stort område som söktes igenom. Sedan tidigare visste polisen att Alexander senast sågs vid Hensbacka herrgård den 19 januari 2020 tillsamman­s med en kamrat.

Alexander var 27

år gammal när han försvann. Vad som hänt honom finns det ännu inga svar på. – Vi har inte hittat några tydliga skador på kvarlevorn­a så dödsorsake­n är ännu okänd. Det kommer en rättsläkar­e nu att få titta över, säger Timmersjö.

I och med att dödsorsake­n fortfarand­e är okänd utreds fallet som mord, vilket är rutin för polisen.

Anhöriga är underrätta­de.

 ??  ??
 ?? Bilder: Erik Zienau ?? Polisen sökte vid ett vattendrag i Saltkällan i maj i år, sedan en förbipasse­rande hittat vad som misstänkte­s vara en kropp. Det var en stor insats med bland annat sökhundar.
Bilder: Erik Zienau Polisen sökte vid ett vattendrag i Saltkällan i maj i år, sedan en förbipasse­rande hittat vad som misstänkte­s vara en kropp. Det var en stor insats med bland annat sökhundar.
 ??  ??
 ?? Bild: Adam Ihse ?? ”Vi har inte hittat några tydliga skador på kvarlevorn­a”, säger kriminalin­spektör Sten Rune Timmersjö.
Bild: Adam Ihse ”Vi har inte hittat några tydliga skador på kvarlevorn­a”, säger kriminalin­spektör Sten Rune Timmersjö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden