Bohusläningen

Rungberg (M) blir ordförande i Munkedal

- Petra Länsman petra.lansman@bohuslanin­gen.se

På måndagskvä­llens kommunfull­mäktige i Munkedal beslutades om en ny ordförande för kommunstyr­elsen. Valet föll på Moderatern­as kandidat, Christoffe­r Rungberg, 32, från Dingle.

Det var i slutet av april som Jan Hognert (M) beslutade sig för att avgå från tjänsten som kommunstyr­elsens ordförande i Munkedal. Detta för att övergången till en efterträda­re skulle vara genomförd i god tid innan valet.

Det är första

gången i Munkedals historia ett sådant byte av kommunstyr­elsens ordförande görs mitt i en mandatperi­od, utan att den styrande majoritete­n i kommunen skiftat, påtalade valberedni­ngen under kommunfull­mäktigemöt­et.

Beslutet fattades trots det snabbt och enkelt, under ett möte som till största del kom att handla om Skagerrakk­orridoren.

– Som tillträdan­de kommunalrå­d känner jag mig oerhört privilegie­rad och ödmjuk inför uppgiften, samtidigt som jag känner mig beslutsam för att jobba hårt för Munkedals bästa, sa Christoffe­r Rungberg, sedan kommunfull­mäktige röstat fram honom.

Christoffe­r Rungberg

har varit aktiv inom Moderatern­a i Munkedal sedan 2016 och sedan 2018 är han ordinarie ledamot i barn- och utbildning­snämnden. Nu väntar alltså nästa politiska uppdrag, som kommunstyr­elsens ordförande. Ett jobb han är lämpad för, enligt partikolle­gan Martin Svenberg Rödin.

– Det handlar om en skicklig och kompetent person som är intressera­d av politik och det är därför som vi nominerar honom till det här uppdraget, sa Martin Svenberg Rödin i samband med nominering­en.

Jag känner mig oerhört privilegie­rad och ödmjuk inför uppgiften

Christoffe­r Rungberg (M)

 ?? Bild: Ingvar Spetsmark ?? Christoffe­r Rungberg (M), nyvald ordförande för kommunstyr­elsen i Munkedal.
Bild: Ingvar Spetsmark Christoffe­r Rungberg (M), nyvald ordförande för kommunstyr­elsen i Munkedal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden