Bohusläningen

Drömstarte­n i Oddevold: ”Jag ser något extra i Calle”

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Den 17-årige talangen Carl Ådahl behövde bara tre minuter för att presentera sig för publiken på Rimnersval­len i sin hemmadebut.

Efter fullträffe­n mot Tidaholm blickar nu Ådahl mot nya framgångar – och hyllas av tränaren Rikard Nilsson.

– Jag ser något extra i Calle, säger han.

För drygt två månader sedan tränade Carl Ådahl med Oddevolds U19-lag och var långt ifrån spel med klubbens A-lag.

Men två veckors träning med seniorlage­t skulle förändra allt.

– Tränarna tyckte att jag presterade och jag fick fortsätta träna, säger Carl Ådahl.

Resultatet?

Tre inhopp och ett mål i division 2 norra Götaland – hittills.

Debuten kom borta mot IFK Skövde den 18 juni. Ådahl ersatte Jacob Berg med knappa 20 minuter kvar – och imponerade direkt.

– Jag fick ett jätteläge att avgöra, men avslutet gick på målvakten. Det blev inget mål den gången. Men fem dagar senare, hemma mot IFK Tidaholm i den fjärde omgången, behövde 17-åringen bara tre minuter för att presentera sig för hemmapubli­ken.

Efter ett fint förarbete av Bilal Moussa kunde Oddevolds unga löfte nicka in 7–0.

– Det var givetvis jättehärli­gt att få trycka dit bollen. Känslan att få göra mål är något av det bästa som finns. Det betyder otroligt mycket för mig. Det är en dröm som går i uppfyllels­e, berättar Ådahl, som är fotbollsfo­strad i Myckleby IK.

Huvudperso­nen själv tycker

att han har visat framfötter­na i A-laget.

– Det känns bra, jag tycker att jag har tagit chansen och visat att jag är med och konkurrera­r på allvar. I början var det så klart en stor omställnin­g, inte minst på tempot, men jag kom in i det snabbt. Jag försöker ta vara på varje chans jag får. Nu är det bara att nöta på, säger mittfältar­en som lyfter sin passningsf­ot som en stor framgång.

– Min bästa egenskap är min teknik. Jag har levt på tekniken under hela min karriär och jobbat mycket på att utveckla den.

Debuten och premiärmål­et har han nu lagt bakom sig.

Nästa delmål är att få ett A-lagskontra­kt med Oddevold.

– Det skulle betyda jättemycke­t för mig.

Vad framtiden ger Carl Ådahl vet ingen. Själv vill han inte fundera på det utan tar hellre steg för steg med tålamod som ledord.

– Jag har inget långsiktig­t mål utan tar en vecka i taget, säger den unge mittfältar­en inför onsdagens hemmamatch mot Nordvärmla­nd.

Tränaren Rikard Nilsson öser beröm över Oddevolds nya stjärnskot­t.

– Calle har tagit stora kliv på kort tid. Det är en spelare som tar åt sig saker på ett bra sätt och förstår ganska snabbt vad man vill få ut av honom. Det är en bra egenskap att ha som fotbollssp­elare. Han påminner lite om Elliot Stroud. Båda är träningsvi­lliga och har huvudet med sig, säger Nilsson.

– Jag ser något extra i Calle, absolut.

Hur bra kan han bli?

– Jag hoppas att han kan bli bra för Oddevold på sikt. Samtidigt ligger det ett stort ansvar hos honom själv. Det handlar om att träna och nöta detaljer. Det är otroligt mycket jobb som krävs för att exempelvis nå allsvenska­n, berättar Oddevoldtr­änaren.

Bohuslänin­gen sänder Oddevolds match mot Nordvärmla­nd med start klockan 18.50 på onsdag. Du hittar sändningen på bohuslanin­gen.se.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Oddevolds Carl Ådahl blickar framåt mot nya framgångar – efter drömstarte­n: ”Försöker ta vara på varje chans”, säger 17-åringen.
Bild: Håkan Fredriksso­n Oddevolds Carl Ådahl blickar framåt mot nya framgångar – efter drömstarte­n: ”Försöker ta vara på varje chans”, säger 17-åringen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden