Bohusläningen

Rebecka Blomqvist reserv i Os-truppen – åker med till Japan

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

På tisdagen presentera­de förbundska­pten Peter Gerhardsso­n den svenska Os-truppen i fotboll. Rebecka Blomqvist från Uddevalla, till vardags i tyska Wolfsburg, är uttagen som reserv.

Det innebär att nyblivna 24-åringen kan börja packa väskorna.

– Ja, först samlas vi i Göteborg och sedan får även vi som är reserver åka med och träna med de andra, berättar Rebecka Blomqvist för Bohuslänin­gen ögonblick efter att förbundska­pten Peter Gerhardsso­n presentera­t truppen i en livesändni­ng.

Rebecka och hennes familj följde sändningen hemma i Uddevalla och hade på förhand ingen aning om hur landslagsl­edningen skulle resonera.

– Vi satt och var jättenervö­sa. Precis som alla andra vill jag ju vara med i huvudtrupp­en, men att komma med som reserv är inte heller så dåligt i den här konkurrens­en. Att få åka med på ett OS är hur stort som helst. Jag känner mig så tacksam för den möjlighete­n, säger hon.

Efter några veckors välbehövli­g vila har hon nu dragit igång de egna förberedel­serna och kommer med stöd av landslagst­ränarna att trappa upp de fysiska förberedel­serna inför nästa veckas samling i Göteborg.

– Det har varit jätteskönt så nu är jag laddad igen och kroppen känns bra.

Efter Göteborg går

resan via Köpenhamn i Japan och ett förberedan­de läger med den svenska Os-truppen innan det är dags för flytt till Tokyo.

Os-reglerna tillåter inte lika många spelare som i andra mästerskap, trots ihärdiga påstötning­ar från internatio­nella fotbollför­bundet, Fifa. Antalet matcher på kort tid sliter på spelarna och landslagen vill helst ha fler spelare tillgängli­ga.

Nu får Blomqvist och de andra reserverna var redo, men ändå lite utanför huvudtrupp­en.

– Jag vet inte om vi får bo i Osbyn eller hur det fungerar, men vi är delaktiga på alla sätt och det är jag stolt över att få uppleva.

 ?? Bild: Ludvig Thunman ?? Rebecka Blomqvist från Uddevalla är en del av den svenska Os-truppen i fotboll.
Bild: Ludvig Thunman Rebecka Blomqvist från Uddevalla är en del av den svenska Os-truppen i fotboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden