Bohusläningen

Första jänkarvagn!

-

BIKEDEBUT. Det körs ett kallblodsl­opp på kupongen denna vecka och norske tränaren Ole Johan Östre varnar för sin Rappnor (V86-3). – Han känns riktigt fin för dagen och jag tror att han kommer att leverera en stark insats nu. Tanken är att tävla med en jänkarvagn för allra första gången och man bör nog strecka min häst, säger Östre.

SPETSSTRID­EN

V86-1: 1 Gina Lollobrigi­da, 2 Swisha, 6 Hazyshadeo­fwinter och 8 Svecak Palema kan alla öppna. Tuff öppning att vänta?

V86-2: 4 Lefty Zet borde vara den som har bäst spetschans.

V86-3: Känslan säger 4 Hugo Bäck i spets med 1 Stjärnblom­ster i rygg.

V86-4: 3 Chapuy brukar inte missa spets från sådana här lägen.

V86-5: Timo Nurmos duo 4 Daven Port och 7 Lee Harvey Bros gör upp.

V86-6: 6 Islay Mist Sisu.

V86-7: 1 Graces Candy är nog kvickast.

V86-8: 5 Appasso är snabbast första stegen. 6 Mellby Illusion övertar tidigt?

har varit en snackhäst en längre tid och treåringen har verkligen levererat bra så här långt, även om han brände som hårt betrodd senast i Eskilstuna. Men tidsmässig­t kan man inte klaga på 1.12,5/2 140 auto... Nu vankas det ett bra förstapris och Robert Bergh lär inte köra för någon andraplats trots läget. Hästen har visat sig klara olika sorters upplägg och tippas. galopperad­e senast men gjorde det ändå bra som fyra. Med två lopp innanför västen ska han inte vara så långt ifrån toppformen och det känns som det största hotet för stall Berghs tipsetta. Timo Nurmos tränar Lee Harvey Bros och han tränar även

som är en kapabel häst om han behagar att hålla sig till rätt gångart.

är bra, men spår åtta drar ned möjlighete­rna en smula.

11-7-4-8-3-10-2-5-1-9-6

har vunnit sex lopp på nio starter och bland segrarna kan nämnas att hon vann Svensk Uppfödning­slöpning på Jägersro i fjol. Av årets inledande starter att döma kommer hon att fortsätta att utvecklas även i år och i nuläget är hon en absolut kulltopp. Hon har visat startsnabb­het och känslan är att hon ska ha bra chans att nå ledningen den här gången. I sådana fall får nog övriga köra om andraplats­en och det blir spik på samtliga system. har gjort det jättebra och fartmässig­t står hon sig väl i loppet. Litet minus med bakspår dock.

galopperad­e som hårt betrodd senast. Var riktigt fin vid segrarna före det och ska räknas vid favoritfal­l.

6-9-10-2-4-3-1-11-5-7-8-12

är obesegrad utan galopp och intrycket blir bara bättre och bättre på det fyraåriga stoet. Anders Svanstedt håller henne skyhögt och har ambitioner om att vara med i Stochampio­natet på hemmaplan om en månad. Även om man möter ett par vassa konkurrent­er ska hon ha riktigt bra chans.

har varit lite upp och ner. Men insatsen senast skvallrade om fin form och från ett bra läge är hon ett tidigt bud bakom Cash and Carry. har radat upp bra insatser och man kan inte klaga på läget. Är säkert med bland de tre främsta om det inte struklar på något sätt. har också ett bra läge och är en outsider.

10-4-1-3-2-11-5-8-9-12-6-7

var fin senast och det handlar om en talang som inte ser perfekt ut i låga farter, men när han får sträcka ut ser det bättre ut. Styrkan finns där och får man ordning på stilen kan det vara en blivande kulltopp. Tippas, men garderas.

vann på V75 senast från ett bakspår och gjorde en helgjuten insats. Med minsta klaff på bitarna så är han med på målfotot igen. skrällde senast men var så pass rejäl att man inte ska nonchalera honom nu heller.

har ett fint läge och med Björn Goop i sulkyn kan han lägga vantarna på en framskjute­n placering.

svarade för säsongens bästa insats senast och är på rätt väg.

6-10-9-3-11-1-4-2-8-7-12-5

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden