Bohusläningen

De spelar huvudrolle­rna i ”Bränn alla mina brev”

- Kristoffer Viita/tt

Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh kommer att spela huvudrolle­rna som Karin Stolpe, Sven Stolpe och Olof Lagercrant­z i Björn Runges filmatiser­ing av Alex Schulmans bästsäljan­de roman ”Bränn alla mina brev”.

Detta meddelar SF Studios i ett pressmedde­lande.

Filmen, och romanförla­gan, bygger på verkliga händelser och skildrar en kärlekshis­toria ur tre olika perspektiv på 1930-talet.

Asta Kamma August är känd från ”Pakten” och ”Follow the money”, Bill Skarsgård sågs senast i ”It: Kapitel 1&2” och Gustav Lindh är aktuell med ”Rättfärdig­hetens ryttare”.

Filmen kretsar främst

kring Karin Stolpe och hur de val hon gör påverkar resten av historien.

”Den här filmen är Karins berättelse och upprättels­e! Jag är så glad för möjlighete­n att porträtter­a Karin och som en del av processen med karaktären har jag fördjupat mig i hur det var att leva som ung kvinna 1932”, säger Asta Kamma August i ett pressmedde­lande och förklarar vidare:

”Hur man såg på kvinnan i samhället, i vardagen, hennes intellekt, maktbalans­en gentemot män, men också om sexualitet och klass. Det har varit lärorikt och ett viktigt verktyg för mig i arbetet med att nu kunna få ge Karin en stark röst i filmen”.

Filmen, och romanförla­gan, bygger på verkliga händelser och skildrar en kärlekshis­toria ur tre olika perspektiv på 1930-talet.

Regisserar gör

Björn Runge (”The wife”, ”Om jag vänder mig om”). Manus är skrivet av Veronica Zacco (”Top Dog”, ”Störst av allt”, ”Bron”).

Inspelning påbörjas under hösten 2021 och filmen förväntas få premiär hösten 2022.

 ?? Bild: Adam Ihse/tt ?? gustav Lindh under inspelning­en av den ”Rättfärdig­hetens ryttare” i göteborg. snart spelar han en av huvudrolle­rna i ”Bränn alla mina brev”.
Bild: Adam Ihse/tt gustav Lindh under inspelning­en av den ”Rättfärdig­hetens ryttare” i göteborg. snart spelar han en av huvudrolle­rna i ”Bränn alla mina brev”.
 ?? Bild: Henrik Montgomery/tt ?? Bill skarsgård spelar sven stolpe i filmatiser­ingen av ”Bränn alla mina brev”.
Bild: Henrik Montgomery/tt Bill skarsgård spelar sven stolpe i filmatiser­ingen av ”Bränn alla mina brev”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden