Bohusläningen

Loys smäll i återkomste­n – tvingades bryta matchen

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

David Loys comeback i ringen slutade med en tung förlust. Kungshamns­boxaren tvingades bryta mitt i den fjärde ronden efter skada.

– Det är så jäkla tråkigt, matchläkar­en gjorde bedömninge­n att jag inte kunde fortsätta, säger Loy.

David Loy från Kungshamn är tillbaka i boxningsri­ngen.

Under lördagskvä­llen gjorde han comeback – efter ett och ett halvt års frånvaro – på en gala mot marockanen Aazddin Aajour i Badia del Vallès utanför Barcelona.

Och till en början såg det bra. 33-åringen, som tävlar i cruiservik­t, inledde starkt och attackerad­e Aajour med flera slag.

Men i början av den fjärde ronden fick Aazddin Aajour på en träff som träffade Loy rakt i ansiktet.

Loy fick näsblod

och domaren beslöt att bryta matchen.

– Han träffade mig rakt på näsan, blodet rann och matchläkar­en gjorde bedömninge­n att jag inte kunde fortsätta matchen även om jag inte höll med. Jag anser att jag kunde ha fortsatt, säger David Loy.

Domarens beslut efter läkarens bedömning?

Marockanen Aazddin Aajour tilldelade­s segern på teknisk knockout (TKO).

Efteråt var Loy både besviken och nedstämd.

– Det är så jäkla tråkigt. Jag tycker att jag hade hela matchen och är helt övertygad om att jag hade vunnit om domaren inte hade brutit matchen. Det känns otroligt surt just nu. Samtidigt kan jag inte göra något annat än att acceptera läget och gå vidare. Man lär sig av sina misstag, berättar han vidare.

Hur mår du nu?

– Jag har en sprucken trumhinna i höger öra och en svullen näsa, men i övrigt mår jag bra. Det var kul att få fajtas igen även om jag var lite ringrostig i början. Det tog ett par ronder innan jag hittade matchforme­n.

Efter den tunga förlusten mot Aazddin Aajour har nu Loy inställt på nästa mål.

– Jag ser gärna att jag får möta lite bättre rankade boxare. Mitt mål är att gå en ny match om två–tre månader igen. Men jag har inte klart med något motstånd i nuläget, säger David Loy, som ser fram emot att få fajtas igen.

– Det är bara fortsätta köra på.

” Jag har en sprucken trumhinna i höger öra och en svullen näsa

David Loy

 ?? Bild: Bildbyrån ?? David Loy fick bryta helgens match mot Aazddin Aajour efter näsblod. Bilden är från en tidigare match.
Bild: Bildbyrån David Loy fick bryta helgens match mot Aazddin Aajour efter näsblod. Bilden är från en tidigare match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden