Bohusläningen

Man hotade folk med misstänkt automatvap­en

- Alexandra Turku alexandra.turku@stnb.se

På lördag kväll gick en man runt i Lysekil och hotade människor med ett vapen. Han greps och har anhållits misstänkt för grovt olaga hot.

Klockan 22.17 på lördagen fick polisen larm om en hotfull man utrustad med vad som såg ut som ett automatvap­en.

– Det pratades om att det såg ut som en AK 4. Det var ett vapen man antog kunde vara riktigt, säger Lars Ström, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re hos polisen i Uddevalla.

Mannen gick omkring

och riktade vapnet mot bilar och mot personer, enligt polisens presstales­person Peter Adlersson.

– Vi beordrade ut flera patruller till Lysekil då. Vi hade ganska tidigt en utpekad person. Mannen försvann sen in i en bostad, om det var hans egen eller någon annans vet vi inte, säger Peter Adlersson.

En husrannsak­an gjordes där man påträffade mannen, som är i 25-års åldern, och en soft air gun som liknade en AK 47. På platsen fanns även en luftpistol som beslagtogs.

– De här luftvapnen

är ju väldigt lika de riktiga vapnen, det är väldigt svårt för personer att se skillnad. Det är ett lika stort hot att bli hotad med ett sådant vapen, för det går inte att avgöra om det är riktigt, säger Peter Adlersson, presstales­person för polisen.

– Det är ett hot i sig att bara sikta på någon, men om han sagt något mer har jag inga uppgifter om, säger Peter Adlersson.

Ingen skadades i samband med händelsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden