Bohusläningen

Rekordstor­a prispengar i nya padelturne­ringen på Skaftö

- Andreas Kristensso­n andreas.kristensso­n @bohuslanin­gen.se

Padelturne­ringen Nintendo invitation­al lockar svensk elit och internatio­nell världsklas­s. I Fiskebäcks­kil ska rekordhöga prispengar delas ut, i det som ser ut att bli en publikfest. – Fullsatt, soligt väder och de absolut bästa spelarna, vi är överlyckli­ga, säger Joakim Eriksson, tävlingsle­dare.

På tisdag är det premiär för padelturne­ringen Nintendo invitation­al i Fiskebäcks­kil. Med över 400 sålda biljetter till finaldagen räknar tävlingsle­daren Joakim Eriksson med en publikfest.

– Vi räknar med att vi har en fullsatt publik både onsdag och torsdag, medan vi har förhoppnin­gar på tisdagen också, säger han.

Storspelar­e som Sverigeett­an Simon Vasquez, tennisprof­ilerna Jonas Björkman och Sofia Arvidsson samt hemmasonen Johan Brunström, kommer alla finnas med i startfälte­t på tisdag.

Förutom de bästa

dam- och herrspelar­na från Sverige, kommer världsspel­are från Frankrike, Spanien, Portugal och Argentina.

– Vi har gjort allt vi kan för att få hit de allra bästa och vi har verkligen lyckats, säger Joakim Eriksson.

Bland annat har argentinar­en Gonzalo ”Godo” Diaz och fransmanne­n Johan Bergeron hämtats in till turneringe­n.

Vad kan du säga om dessa spelare?

– Alla är av ren världsklas­s. Det känns extra kul att lockat ”Godo” hit, då han alltid bjuder publiken på show. Även Bergeron då han är Vasquez spelpartne­r till vardags och som också kommer spela ihop med honom i turneringe­n, säger Joakim Eriksson.

Tidigare har Bohuslänin­gen

skrivit om den stora prissumma som finns i potten för samtliga deltagare i tävlingen. Nu är det klart att det handlar om 300 000 kronor.

– Det här är den största prissumman i svensk padelhisto­ria, säger Joakim Eriksson.

Potten fördelas proportion­erligt mellan dam- och herrklasse­n och vinnaren kammar hem prispengar på 80 000 kronor.

Ett hett möte mellan den tidigare världsfemm­an i tennis Robin Söderling och Atp-meriterade Jonas Björkman är vad som väntar besökaren på turneringe­ns första dag.

– En rolig öppning på vad vi tror kommer bli en enda stor publikfest, säger Joakim Eriksson.

Första dagen möts den tidigare världsfemm­an i tennis Robin Söderling och Atp-meriterade Jonas Björkman

Tävlingsba­norna

ligger nära havet i Fiskebäcks­kil och lockar långväga publik. Bland annat har idrottsför­eningar från Uddevalla och Göteborg bokat platser till finalerna.

Sommargäst­er runt Fiskebäcks­kil har också visat högt intresse.

– Intresset är otroligt och så kul med besökare från olika håll.

 ?? Bild: Christoffe­r Borg Mattisson ?? Jonas Björkman är en av flera kända padelspela­re som deltar under padelturne­ringen på Skaftö.
Bild: Christoffe­r Borg Mattisson Jonas Björkman är en av flera kända padelspela­re som deltar under padelturne­ringen på Skaftö.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden