Bohusläningen

Ytterligar­e två aktiva har testats positiva

- (TT)

Ytterligar­e två Os-aktiva har testats positivt för covid-19, varav en i Os-byn. En av de smittade är en reserv i den amerikansk­a gymnastikt­ruppen.

Den tjeckiske beachvolle­ybollspela­ren Ondrej Perusic har testats positivt för covid-19 i Osbyn i Tokyo, bekräfta Tjeckiens olympiska kommitté.

Testet utfördes under söndagen, säger Tjeckiens Os-sportchef Martin Doktor. Perusic ska vara symptomfri.

Även en kvinnlig gymnast, reserv i det amerikansk­a laget, har lämnat ett positivt coronatest under förlägret i Japan. Hon ska ha varit i närheten av en annan gymnast, som nu satts i karantän i väntan på provsvar.

Det har inte offentligg­jorts vem den gymnasten är. Det kan dock inte vara storstjärn­an Simone Biles, som på måndagen lade ut en bild på Instagram framför Os-byn där laget (förutom dem i karantän) flyttade in på måndagen.

Sydafrikas fotbollsfö­rbund har sedan tidigare bekräftat att två spelare och en videoanaly­tiker fått tillbaka positiva testsvar i Os-byn.

Men det finns inte fog för oro enligt hälsoexper­ten Brian McCloskey.

– Det vi ser är vad man kan förvänta sig, säger Os-rådgivaren.

– Vi gör testerna för att vi ska kunna filtrera bort personer med covid-19. Vi identifier­ar dem tidigt, och separerar dem från andra människor. Siffrorna vi ser är kanske lägre än vad vi förväntat oss vid den här tidpunkten.

 ?? Bild: TT ?? Os-deltagare anländer till Os-byn i Tokyo.
Bild: TT Os-deltagare anländer till Os-byn i Tokyo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden