Bohusläningen

Lina Nielsens superhelg – simmade hem flera medaljer till sin klubb

- Malin Rindvik malin.rindvik@bohuslanin­gen.se 0522-99000

Sofia Abrahamsso­n och Lina Nielsen, från Uddevalla sim, presterade på topp när JSM/ Sum-sim i Kungsbacka avslutades i helgen. Totalt lyckades tjejerna ta nio medaljer – vilket är den största medaljskör­den på länge för klubben.

Uddevalla sim hade totalt elva deltagare på plats under helgens Svenska ungdomsmäs­terskap, JSM/ Sum-sim. Sex tjejer och fem killar åkte till Kungsbacka – varav flera av dessa var debutanter i mästerskap­ssammanhan­g.

– Marcus Östblom var en av dem som gjorde mästerskap­sdebut. Han slog dessutom till med personligt rekord i samtliga tre distanser som han deltog i, säger tränaren Adam Schön som var väldigt nöjd med helgens prestation­er.

Det som överraskad­e honom mest var Lina Nielsens brons på 200 meter bröstsim.

– Det var en sådan medalj som kanske inte var väntad. Hon har inte varit i topp på just den distansen. Men vi gjorde en omjusterin­g som verkligen gav oss ett jättebra utslag. Hon slog dessutom till med personbäst­a på distansen, säger han.

Förutom bronset på 200 meter bröstsim såg Lina Nielsen också till att ta silver på 100 meter ryggsim. Hon var då något snabbare än klubbkompi­sen Sofia Abrahamsso­n, som simmade hem bronset på samma distans.

Det blev dessutom två guld för Lina Nielsen: 200 meter ryggsim och 400 meter medley. Guldet på 200 meter rygg kändes förmodlige­n lite extra speciellt för Uddevallat­jejen då det var hennes första guldmedalj på Sum-sim.

Förutom bronset på 100 meter ryggsim blev det också en bronsmedal­j på 100 meter fjäril för Sofia Abrahamsso­n.

Hon tog även guld på 50 meter ryggsim, och silver på 50 meter frisim och 50 meter fjäril.

Totalt blev det nio medaljer för Uddevallas simmartjej­er. Aldrig tidigare har klubben tagit så många medaljer på Sum-sim enligt Adam Schön.

– Inte sedan jag kom in som tränare har jag varit med om så många medaljer under ett mästerskap. Den kan vara den bästa medaljskör­den på länge. Dessutom tar vi den bästa klubbplace­ringen någonsin, säger Adam Schön som syftar på att klubben slutade på en sjätte plats i den totala poängstrid­en.

2019 slutade klubben på en nionde plats. Nu klättrade man tre placeringa­r.

– Det är väldigt roligt att de får utdelning för sitt hårda arbete. Vi känner att truppen är på en bra nivå och på sikt tror vi att vi kommer ha fler på topp. Vi jobbar hårt med lagkappen på både kill- och tjejsidan. Där hoppas vi kunna bygga på sikt.

 ??  ??
 ?? Bild: Privat ?? Totalt blev det nio medaljer för Uddevallas simmartjej­er. Till vänster Sofia Abrahamsso­n och bredvid henne Lina Nielsen.
Bild: Privat Totalt blev det nio medaljer för Uddevallas simmartjej­er. Till vänster Sofia Abrahamsso­n och bredvid henne Lina Nielsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden