Bohusläningen

Tonåringar misstänks för våldtäkter

- Andreas Engblom Alexander Ekström

En tonårig pojke ska bland annat ha tagit stryptag på en jämnårig flicka och därefter våldtagit henne. Nu åtalas han för brottet. Samtidigt står ytterligar­e en tonårskill­e åtalad för en liknande våldtäkt mot en annan flicka.

En omyndig tonåring har åtalats för våldtäkt mot en tonårig flicka. Brottet ska ha ägt rum i Lysekils kommun i slutet av mars. Enligt åtalet ska pojken ha hållit för flickans mun, tagit stryptag på henne och genomfört ett samlag mot hennes vilja.

– Det har varit nån form av umgänge mellan ungdomar innan det här sker, men omständigh­eterna runt berättar jag inte innan vittnen har hörts i rättegånge­n. De inblandade har i vart fall vetat om varandra innan, men hur pass nära de känt varandra vet jag inte, säger åklagare Rebecca Budell.

Flera andra tonåringar har kalllats att vittna i rättegånge­n, som äger rum i Uddevalla tingsrätt nästa vecka. De ska bland annat höras om vilka kontakter den misstänkte och offret haft innan och efter den åtalade händelsen samt vad de inblandade har berättat efteråt.

– Ett av vittnena har varit med initialt men inte under själva huvuddelen av gärningen, det är det ingen som har sett, säger Rebecca Budell.

Den åtalade förnekar brott.

Bara några dagar innan rättegånge­n startar tas ett annat, liknande våldtäktsm­ål upp i Vänersborg­s tingsrätt. Fallen har inte med varandra att göra men även i det målet är det en omyndig tonårspojk­e som har åtalats för våldtäkt.

Enligt åtalet ska våldtäkten ha skett i Färgelanda kommun i mitten av januari. Pojken ska ha tvingat till sig sex mot hennes vilja genom att hålla fast en flickas handleder och trycka ned hennes ben. Den misstänkte förnekar brott.

Även i det målet är flera vittnen kallade. Rättegånge­n hålls på fredag.

Ett av vittnena har varit med initialt men inte under själva huvuddelen av gärningen

Rebecca Budell

Åklagare

 ??  ?? Två jämnåriga pojkar misstänks för två olika våldtäkter och ställs nu inför rätta.
Två jämnåriga pojkar misstänks för två olika våldtäkter och ställs nu inför rätta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden