Bohusläningen

Journalist­er fick dödshot – man åtalas

- Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se 0522-99200

En Munkedalsb­o misstänks ha riktat hot mot anställda på flera nyhetsreda­ktioner, däribland SVT och Aftonblade­t, och en hög polischef. Nu åtalas mannen.

Under sommaren och hösten riktades flera hot mot anställda på SVT:S, Aftonblade­ts och TV4:S redaktione­r. Det var frågan om dödshot där gärningsma­nnen bland annat hotat att sprätta upp och slakta personer på redaktione­rna.

Hoten har framförts på nyhetsreda­ktionernas egna kanaler på Instagram eller som direktmedd­elanden till de anställda. ”Fyfan vad jag kommer att njuta av att se er lida när jag karvar sönder era jävla tarmar” är en av de saker som den misstänkte ska ha skrivit.

Misstänkt för hoten är en Munkedalsb­o i 25-årsåldern, som nu åtalas. Sammanlagt handlar det om sju fall av olaga hot mot ett flertal nyhetsprof­iler. Han åtalas även för ett fall av hot mot tjänsteman, sedan han enligt stämningsa­nsökan ska ha ringt till polisen och sagt att han ska söka upp polischefe­n i region Väst, Klas Johansson, och slå honom på käften.

Den misstänkte förnekar brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden