Bohusläningen

Sven-inge Kristensso­n

- Ann-marie Ericson för Sensus regionstyr­else i Västra Sverige

Sven-inge Kristensso­n, Klädesholm­en, har efter en kort tids sjukdom avlidit i en ålder av 71 år. Närmast sörjande är hustrun Margareta och deras tre döttrar Anna, Lena och Emma med familjer.

Sven-inge hade en folkrörels­e- och folkbildar­själ. EFS på Tjörn samarbetad­e redan på 1960-talet med dåvarande KFUK-KFUM:S studieförb­und i Bohuslän, numera Sensus Västra Sverige. Sedan 1978 har Sven-inge varit engagerad styrelseme­dlem först i KFUK-KFUM:S studieavde­lning i Bohuslän och sedan, när denna organisati­on fusionerad­es med Sensus Studieförb­und, ledamot i regionstyr­elsen i Västra Sverige.

I styrelsear­betet mötte vi en kunnig, lågmäld och strategisk person. Noga med att vi skulle vara fokuserade på vårt uppdrag att tillgodose medlemsorg­anisatione­rnas behov.

Vid flera tillfällen organisera­de han studiebesö­k för styrelsen för att vi skulle få uppleva kulturen på Tjörn/klädesholm­en , Sillmuseet, Akvarellmu­seet och Sundsby Säteri. Han var oerhört stolt över sin hembygd och berättade målande om utveckling­en av fiskindust­rin.

Måltidsgem­enskap var också något mycket viktigt för Sven-inge och hustrun

Margareta. I det vackra församling­shemmet på Klädesholm­en inbjöd de, tillsamman­s med EFS, Svenska Kyrkan och Sensus, till after work en gång i månaden, en oerhört uppskattad umgängesfo­rm med god mat lagad av värdparet och med många goda samtal.

Det är många som kommer att sakna Sven-inge, inte minst vi i Sensus regionstyr­else. Vi minns en mycket god vän, med nära till skratt men samtligt med ett allvar som månat om folkbildni­ngen.

 ?? Bild: Privat ??
Bild: Privat

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden