Bohusläningen

Elsparkcyk­lar i stan – är det en bra idé?

-

Pia Hibell, 52 år, Uddevalla

– Det är ett bra transportm­edel, men det behövs organisera­de parkerings­platser för dem. När man är i andra städer ser man att de är de slängda lite varstans. Jag har använt dem när jag är i andra städer och de gör det snabbt och enkelt att ta sig fram. Jag hade förmodlige­n använt dem om de kom hit.

Ann Nävergård, 82 år, och Stig Nävergård, 84 år, Uddevalla

– De åker med en väldig fart och man hör dem inte när man är ute och går med hundarna. De hade varit bra om de tutade, säger Ann.

– Nej, det låter inte bra. Jag kanske är lite motsträvig, men jag tycker att det räcker med att ha cyklar på trottoarer­na, säger Stig.

Nathalie Persfjorde­n, 28 år, Uddevalla

– Själv tror jag inte att det hade påverkat mig så mycket om de fanns här. Jag har inte åkt med dem i andra städer heller. Uddevalla är också en så pass liten stad att det inte finns så många platser att åka sparkcykel till. Jag ser ingen poäng med det faktiskt. De hade förmodlige­n blivit liggande här som de kan bli på andra ställen.

Sara Tavakkoli, 43 år, Uddevalla

– Jag tycker att det är jättebra. De är bra för miljön och de är snabba och smidiga. Man kan använda dem som både ung och vuxen. Jag har själv inte åkt elsparkcyk­el, men mina vänner har egna som de tar till jobbet. De har berättat hur smidigt det är.

Jan Tringe, 70 år, Uddevalla

– Jag hade nog inte brytt mig så mycket om det hade kommit elsparkscy­klar hit. Det kan vara kul, men det ska skötas på rätt sätt med ställplats­er och så. Jag kommer nog själv inte prova att köra en, men man ska aldrig säga aldrig.

 ?? Bilder: Erik Zienau ??
Bilder: Erik Zienau
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden