Bohusläningen

Ulkeröd har planer på utbyggnad

Nu planeras för ännu en utbyggnad på Ulkeröds gård i Munkedals kommun. Det som planeras är ännu ett gårdshotel­l med tio dubbelrum. Investerin­gen är på cirka 15 miljoner och målet är att den nya byggnaden ska bli klar i slutet av nästa år.

- Ingvar Spetsmark is@bohuslanin­gen.se

Nu planeras för ännu en utbyggnad på Ulkeröds gård som ligger i norra delen av Munkedals kommun. Det nya gårdshotel­let byggs för att möta efterfråga­n, enligt Lars-olof och Karin Lyrdal som arbetar med att utveckla verksamhet­en.

– Den här satsningen gör vi för att kunna möta det behov som finns när det gäller boende hos oss, säger Larsolof Lyrdal, en av ägarna till Ulkeröds gård.

När det nya gårdshotel­let byggts kommer det att finnas 63 bäddar på gården.

– Det vi väntar på är ett beslut på den ansökan om bygglov som har lämnats in, säger Lars-olof Lyrdal.

Ulkeröds gård har varit i familjen Lyrdals ägo sedan 2003. Satsningen på att göra en större utbyggnad togs fram i en affärsplan som fastställd­es 2008.

För några år sedan inleddes en större satsning med hotell och flera andra verksamhet­er. Den verksamhet­en har i sin nuvarande form inte lett till något plusresult­at ännu. 2019 gjordes ett minusresul­tat på 5,7 miljoner. Det är ungefär så det brukar se ut när en ny verksamhet startar och pengar investeras, enligt Lars-olof Lyrdal.

– Vårt mål förra året var att nå ett nollresult­at men så blev det inte på grund av pandemin, säger han.

” Satsningen gör vi för att kunna möta det behov som finns när det gäller boende.

Lars-olof Lyrdal en av hotellets ägare

Flera delar av verksamhet­en påverkades negativt. Det handlade bland annat om konferense­r som avbokades och färre julbord än budgeterat. Verksamhet­en räddades ändå av ett starkt första kvartal 2020.

Den affärsplan som har tagits fram för Ulkeröds gård innebär i stället att verksamhet­en ska ge ett nollresult­at 2021.

– Vi har dessutom ett mål som innebär att verksamhet­en ska ge vinst redan nästa år. Målet 2025 är ett plusresult­at på 4,5 miljoner.

Karin Lyrdal är hotellchef på Ulkeröds gård och jobbar bland annat med de satsningar som ska göras det närmaste

året. Den viktigaste biten på Ulkeröds gård är den mat som serveras.

– Det som planeras i slutet av det här året är julluncher, säger Karin Lyrdal.

Det är högst oklart om Ulkeröds gård kommer att återgå till att erbjuda traditione­lla julbord.

– Att komma ut med julmaten till borden är något som uppskattas av våra kunder och det kommer vi nog att fortsätta med, säger, Larsolof Lyrdal.

Han fortsätter:

– Den viktigaste biten av vår verksamhet är den mat

som serveras och de som kommer hit för att äta.

 ??  ??
 ??  ?? Nu är det meningen att Ulkeröds gård som ligger i norra delarna av Munkedals kommun i trakterna kring Hedekas ska byggas ut ytterligar­e. Lars-olof Lyrdal och dottern Karin Lyrdal är båda involverad­e i utbyggnade­n.
Nu är det meningen att Ulkeröds gård som ligger i norra delarna av Munkedals kommun i trakterna kring Hedekas ska byggas ut ytterligar­e. Lars-olof Lyrdal och dottern Karin Lyrdal är båda involverad­e i utbyggnade­n.
 ?? Bild: Ingvar Spetsmark ??
Bild: Ingvar Spetsmark
 ??  ?? Här trycker Lars-olof Lyrdal på en knapp för att visa hur det går till att skjuta iväg en lerduva. Olika typer av skytteutbi­ldningar är en del av verksamhet­en på Ulkeröds gård.
Här trycker Lars-olof Lyrdal på en knapp för att visa hur det går till att skjuta iväg en lerduva. Olika typer av skytteutbi­ldningar är en del av verksamhet­en på Ulkeröds gård.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden