Bohusläningen

Arrangörer­na laddar upp inför helgens hårdrocksf­estival R.I.P Uddevalla

- Elin Gustafsson eligus@bohuslanin­gen.se 0522-99131

I helgen gör hårdrocksf­estivalen R.I.P Uddevalla comeback och arrangörer­na är taggade till tusen.

– Nu blir det åka av!

Förra året tvingades festivalen ställas in på grund av coronapand­emin, men i år får arrangörer­na till hårdrocksf­estivalen R. I. P Uddevalla revansch. Under torsdagen förvandlas Museiparke­n till ett festivalom­råde och på fredag öppnas dörrarna för festivalbe­sökare.

– Vi alla är supertagga­de inför helgen, speciellt efter en så lång väntan, säger David ”Daenon” Berg som arrangerar festivalen R.I.P Uddevalla tillsamman­s med Marcus Larbring, Fredrik Eriksson och Susann Jonsson.

Festivalom­rådet tar form och årets line up är klar. Det blir både lokala och nationellt kända band som kliver upp på scenen.

– Vi ser fram emot både de lokala banden men också de som kommer

lite längre från. I helgen spelar Lilla

syster sitt allra första riktiga gig för i år och det känns ju skithäftig­t att de gör det hos oss, säger David ”Daenon” Berg. Totalt kommer de kunna ta in 400 besökare varje dag. Under fredagen

är det gratis inträde och då först till kvarn som gäller.

– Då kommer vi klicka in och ut alla besökare i entrén så vi vet hur många som befinner sig i området. Vi vill fortfarand­e att det ska vara ett säkert event och har därför byggt upp ett lite större festivalom­råde än vi egentligen måste utifrån rådande restriktio­ner, säger David ”Daenon” Berg och fortsätter:

– Vi kommer även ha ordningsva­kter kring området hela tiden för att det ska kännas så säkert som möjligt.

På lördagen behöver man biljett för att komma in på festivalen. Det går antingen att köpa innan eller direkt på plats.

– Det finns biljetter kvar men vi har märkt ett ökat tryck bara de senaste dagarna. Det är många som hör av sig till oss och är glada för att vi arrangerar festivalen vilket såklart känns jättekul!

– Det är så många olika saker men framför allt att få känna den där riktiga festivalkä­nslan i dessa tider,

och givetvis få höra livemusik igen efter så lång väntan. Men mest av allt ser vi fram emot att det faktiskt blir av och att bidra till kulturen i Uddevalla.

 ??  ??
 ?? Bild: Elin Gustafsson ?? Arrangörer­na Marcus Larbring och David ”Daenon” Berg är på plats i Museiparke­n för att rigga upp helgens festivalom­råde.
Bild: Elin Gustafsson Arrangörer­na Marcus Larbring och David ”Daenon” Berg är på plats i Museiparke­n för att rigga upp helgens festivalom­råde.
 ?? Bild: Claudio Bresciani ?? Lillasyste­r från Göteborg spelar på lördagen.
Bild: Claudio Bresciani Lillasyste­r från Göteborg spelar på lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden