Bohusläningen

Skadedrabb­at Grebbestad fast i botten efter ny förlust

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Noll mål och noll poäng – igen. Grebbestad har det fortsatt tungt i herrtvåan.

Under onsdagskvä­llen kom nästa smäll för ett skadedrabb­at GIF.

– Vi kommer inte upp i kvalité, säger tränaren Jonas Björk.

Tio poäng på 14 omgångar. Det var inte alls vad Grebbestad hoppades på inför säsongen.

Borta mot Vänersborg­s FK på onsdagskvä­llen kom nästa käftsmäll.

0–4, ny förlust och en skada på Jimmie Larsson.

– Vi gör en plattmatch. Vi har varit ganska starka defensivt de senaste matcherna, men i dag var vi långt ifrån det. Vi slarvar och gör inte riktigt jobbet fullt ut, säger Jonas Björk efter matchen.

I en chansrik första halvlek lyckades Albin Broberg ge hemmalaget ledningen i den 18:e matchminut­en, vilket också blev halvtidsre­sultatet.

I den andra halvleken tog Grebbestad över kommandot och dominerade stundtals. Bland annat hade Valon Gashi en boll i nät, men målet blåstes av för offside.

I stället kunde Vänersborg öka på till 2–0 genom Arlind Beqiri efter 65 minuters spel.

Det skulle komma mer från hemmalaget. Med tio minuter kvar nickade Ali Al-habobi in trean. Och i slutminute­rna kunde Albion Vitija fastställa slutresult­at till 4–0.

– När de gör 2–0 så går luften ur oss. Vi har en tunn trupp och nästan inga spelare att byta in. Det är tufft. Vi har behövt pussla om startelvan varenda match och till slut tar energin slut. Det håller inte i längden, säger Jonas Björk, som inte kunde räkna med Oscar Landgren, Lukas Berntsson, Markus Svensson, Ylber Maloku och Felipe Lazcano Fernandez på grund av skador och sjukdomar.

Det gjorde att halvskadad­e Jimmie Larsson klev in i startelvan – men försvarare­n tvingades kasta in handduken redan efter 20 minuter.

– Han slog upp vadskadan och väntas bli borta ett tag, säger Björk. In kom i stället David Karlsson. – David har inte tränat fotboll på ett år ungefär, men vi var tvungna att kalla in honom för att kunna ha några spelare på bänken.

Förlusten innebär att Grebbestad ligger kvar på nedflyttni­ngsplats.

Vad tänker du om tabelläget. Är du orolig?

– Vi är i ett tufft läge och kan inte gömma oss. Det enda vi kan göra är att träna och prestera på matcherna. Det är många matcher kvar att spela. Vi har tagit sju poäng på de senaste fem matcherna. Jag är inte orolig. Vi kommer att plocka fler poäng framöver. Men då måste vi hålla oss friska och förstärka truppen med några spelare, säger Jonas Björk.

På lördag väntar IFK Skövde på bortaplan för Grebbestad.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Grebbestad åkte på en ny käftsmäll i herrtvåan under onsdagskvä­llen.
Bild: Håkan Fredriksso­n Grebbestad åkte på en ny käftsmäll i herrtvåan under onsdagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden