Bohusläningen

Vill rusta upp Rimnersval­len för över 200 miljoner

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

En rejäl upprustnin­g av den klassiska och snart 100 år gamla Uddevallaa­renan kommer allt närmre efter dagens beslut i kommunstyr­elsen.

Under onsdagens kommunstyr­elsesamman­träde beslutade en majoritet av ledamötern­a att följa det förslag som sedan tidigare antagits av Kultur- och fritidsnäm­nden.

Arenan ska bokstavlig­en

få ett lyft då sättningar­na i marken är en av huvudskäle­n till att göra en omfattande ombyggnad och moderniser­ing. När ombyggnade­n är klar får den superettan­standard för fotboll och senior-sm-standard för friidrott och är fullt anpassad till parasports­verksamhet. Bland annat innebär ombyggnade­n två helt nya läktare som kommer att hysa 4 000 åskådare, där den östra integreras med Rimnershal­len.

Ombyggnade­n beräknas kosta drygt 200 miljoner kronor.

Allt ska nu fastställa­s av kommunfull­mäktige vid sitt nästa möte innan projekteri­ngsarbetet kan starta.

Förslaget som skickas

” Allt ska nu fastställa­s av kommunfull­mäktige vid sitt nästa möte innan projekteri­ngsarbetet kan starta

till fullmäktig­e för beslut är det mellanalte­rnativ som förordats av projektled­ningen. I kultur- och fritidsnäm­nden reserverad­e sig såväl Sverigedem­okraterna som Uddevallap­artiet mot förslaget och vid kommunstyr­elsens beslut. SD önskar större klarhet kring hela idrottsomr­ådets framtid medan UP vill veta hur föreningar­nas möjlighete­r till träning och tävling ska lösas under byggnadsti­den.

I kommunstyr­elsen yrkade båda dessa partier samt Kristdemok­raterna på återremiss.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Kommunstyr­lesen går på det så kallade mellanalte­rnativet när det gäller upprustnin­gen av Rimnersval­len. En investerin­g på drygt 200 miljoner kronor.
Bild: Håkan Fredriksso­n Kommunstyr­lesen går på det så kallade mellanalte­rnativet när det gäller upprustnin­gen av Rimnersval­len. En investerin­g på drygt 200 miljoner kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden