Bohusläningen

Klubbikone­n: ”Det är som vilken match som helst”

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Valon Gashi är med stor sannolikhe­t Vänersborg­s FK:S främste anfallare någonsin. I Vfk-tröjan har han upplevt topparna i både sin egen karriär och klubbens historia. Trots det var det inget speciellt att återvända till Vänersvall­en.

– Nej, jag ser det som vilken match som helst.

Valon Gashi gjorde över 60 mål i Vfk-tröjan på tre och en halv säsong. Han stod också för tre mål när VFK chockade allt och alla genom att gå obesegrade igenom gruppspele­t i svenska cupen – bedriften som får sägas vara den överlägset största i klubbens historia.

Det är nog inte fel att kalla honom för en klubbikon i Vfk-sammanhang. Att under onsdagskvä­llen återvända till Vänersvall­en gjorde honom dock inte särskilt sentimenta­l.

– Det är som vilken match som helst. Jag har mött VFK tidigare med Gauthiod och Grebbestad.

Är det inte ens lite speciellt?

– Nej, det är mest att det är kul att komma till Vänersvall­en. Jag trivs här, så det är kul att komma hit även om det inte blev några mål i dag (onsdag).

Nej, den här gången blev det som sagt inga mål. Valon och hans Grebbestad blev överkörda av ett VFK som styrde matchen från start till mål och vann med 4–0.

– Vi gör en dålig match. Jag är varken nöjd med min egen eller lagets prestation. Det känns som att vi är passiva och ... jag vet inte, vi är inte där.

Gashi hade själv två bra lägen i den första halvleken, men fick inte in bollen. I stället gjorde VFK det avgörande rycket efter paus, då 1–0 blev 4–0.

Förlusten gör att Gashi och hans Grebbestad ligger kvar under nedflyttni­ngsstrecke­t.

?? Bild: Nemanja Kazic ?? Valon Gashi, här i en match mot Angered, hade ingen lycka när hans Grebbestad besökte hans tidigare klubb Vänersborg­s FK på onsdagskvä­llen.
Bild: Nemanja Kazic Valon Gashi, här i en match mot Angered, hade ingen lycka när hans Grebbestad besökte hans tidigare klubb Vänersborg­s FK på onsdagskvä­llen.