Bohusläningen

Fakta: Europatour­tävlingarn­a i Sverige

-

Skaftö Open Skaftö golfklubb

3

69 slag

2,2 miljoner kronor har utvecklats så mycket. Men det var kanske inte riktigt meningen. Min tanke var att starta en tävling för tjejer, jag har följt dam- och herrgolf länge och sett att det finns orättvisor som jag ville rätta till, säger han.

Damernas Europatour har

inte riktigt samma höga status som för några år sedan, men spelarna – bland annat den svenska storstjärn­an Pernilla Lindberg – som kommer till Skaftö kommer få sig en rejäl utmaning, och publiken ordentlig underhålln­ing.

– Det är så klart annorlunda jämfört med när man peggar upp på en Lpga-tävling, som jag är van vid. Banan håller inte samma tourstanda­rd, men det är charmigt och avslappnat. Vi är på ett litet ställe och det känns som att hela bygden har slutit upp, säger Lindberg.

Reine Patriksson håller med om att hela Skaftö med omnejd lever upp i samband med tävlingen.

– Det är viktigt med tävlingar

Ladies Open Kristianst­ads golfklubb 4

Bana: Antal rundor: Par: Prispengar:

72 slag i Sverige och det här är första gången sedan 2015 som en Europatour hålls i vårt land. Att en sådan som Pernilla Lindberg kommer hit betyder jättemycke­t, inte minst för

Att en sådan som Pernilla Lindberg kommer hit betyder jättemycke­t, inte minst för alla golfintres­serade småtjejer.

arrangör

alla golfintres­serade småtjejer. För hela området betyder det här jättemycke­t. Eftersom det ska tv-sändas får alla se hur vackert det är i skärgården, det betyder mycket för turismen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden