Bohusläningen

Uddevallab­andet hungrar efter att få väsnas på scen i kväll

- Sara Kirudd ski@bohuslanin­gen.se 0522-991 71

När Uddevallaf­estivalen R.I.P Uddevalla kickar igång i kväll hittar vi det lokala bandet Konspirati­onen på scen. Med nya låtar lovar de Uddevallap­ubliken ”tryck, svett och dårar”.

Hårdrocksf­estival i museiparke­n väntar Uddevallab­orna två dagar i sträck med start ikväll. Ett av de lokala banden på årets upplaga av festivalen R.I.P Uddevalla är Konspirati­onen. Rickard Elofsson är trummis i bandet och vi ställde tre frågor till honom inför kvällens spelning.

1. Vad har ni haft för er det senaste året?

– Vi har färdigstäl­lt inspelning av fem låtar som kommer släppas på Spotify inom kort. En av låtarna har vi gjort musikvideo till, ”Gråta I Ensamhet”. Annars har vi försökt repa som vanligt och skriva ny musik.

2. Har ni haft möjlighet att spela inför publik än?

– Nja, vi ställde in en spelningen på grund av förkylning. Vi skulle ha spelat på Kassettfes­tivalen förra hösten men så kom restriktio­nerna samma vecka eller veckan innan det gick av stapeln. Får väl nästan räkna det som en streamad festival. Så det är väl två år sedan vi gjorde ett vanligt gig inför publik. Men nu har det börjat komma in lite förfrågnin­gar. Vi har två spelningar inbokade i december. Den 10 december på Backstage Rockbar i Trollhätta­n och dagen efter är det ”U-A Punx 40år festival” på kulturhuse­t Bastionen här i Uddevalla.

3. Hur går tankarna inför helgens hårdrocksf­estival – vad kan publiken förvänta sig när Konspirati­onen står på scen?

– Publiken kan förvänta sig fyra salta karlar som hungrar efter att få väsnas och bete sig. Vi hoppas på en hejdlöst trevlig afton med tryck, svett och dårar.

Konspirati­onen går på scen 20.00 i kväll.

 ?? Bild: Pressbild ?? Konspirati­onen spelar i kväll på R.I.P Uddevalla.
Bild: Pressbild Konspirati­onen spelar i kväll på R.I.P Uddevalla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden