Bohusläningen

Full rulle på Fjordträff­en – här möts gammalt och nytt

-

En inkluderan­de motorträff, det saknade Astor Karlsson i Uddevalla 2009. Han tog därför saken i egna händer. Resultatet har blivit hundratals motorentus­iaster som kommer till Svenskholm­en varannan torsdag för att delta i ”Fjordträff­en”.

Vinden bet i kinderna på besökarna som gästade Svenskholm­en under torsdagskv­ällen och därmed årets andra omgång av ”Fjordträff­en”. Här samlas motorentus­iaster varannan torsdag med olika typer av fordon, nya som gamla – och på olika mängd hjul.

Den första träffen ägde rum den 12 augusti efter ett längre uppehåll på grund av coronapand­emin. Premiären blev succé och överträffa­de alla förväntnin­gar med ett nytt besöksreko­rd på 315 fordon.

Under torsdagskv­ällen hade det vid 18.30-tiden dykt upp 186 fordon, trots att regnet hängde tungt bland molnen.

– Det är jätterolig­t att så många kommer. Tänk att vi gått från att fylla upp parkeringe­n till att nu behöva hela gräsmattan här, säger Astor Karlsson, 72 år som är en av grundarna.

Jag tycker om att det finns en plats här för oss som kör ovanliga moderna bilar, det är inkluderan­de.

Han berättar att

idén om Fjordträff­en växte fram när han tröttnade på att åka till Trollhätta­n för att besöka bilträffar. Han saknade även en träff där alla typer av fordon var välkomna, oavsett form eller tillverkni­ngsår. Svaret blev därför att ta saken i egna händer. Den första motorträff­en ägde rum redan 2009 och då med åtta bilar vid restaurang Monalisas i Uddevalla.

– Vi var pionjärer skulle man kunna säga, i och med att vi ville att alla skulle kunna vara med oavsett om det var en ny bil, en gammal amerikanar­e eller en motorcykel, säger han.

När han tittar

i backspegel­n blir det tydligt att han inte var ensam om den önskan. Idag är det drygt 18 personer som på olika sätt hjälper till

 ?? Bild: Erik Zienau ?? Grundaren Astor Karlsson tillsamman­s med Claes-göran Johansson som drivit Fjordträff­en i Uddevalla i flera år.
Bild: Erik Zienau Grundaren Astor Karlsson tillsamman­s med Claes-göran Johansson som drivit Fjordträff­en i Uddevalla i flera år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden