Bohusläningen

Lämnade Ljungskile SK – nu har Fredheim landat nytt tränaruppd­rag

- Adam Jönsson adam.jonsson@bohuslanin­gen.se

Det känns både inspireran­de och utveckland­e för mitt ledarskap att få träna ett damlag

Tor-arne Fredheim

Den tidigare Lsk-tränaren Tor-arne Fredheim har gjort klart med ett nytt uppdrag. Tränarprof­ilen tar med omedelbar verkan över ansvaret för IFK Norrköping­s damlag i Elitettan.

När Jörgen Wålemark fick lämna uppdraget som tränare för Ljungskile SK i superettan förra säsongen återvände den tidigare Lsk-tränaren Tor-arne Fredheim till klubben för att försöka rädda LSK från degraderin­g.

Men Ljungskile trillade som bekant ur Sveriges näst högsta division och efter en tid stod det också klart att Fredheim inte skulle följa med laget ner i Ettan södra.

– Vi har inte gått vidare och det kommer inte att bli någonting med Ljungskile. De kan inte jobba fram det jag vill av olika anledninga­r. Jag har sagt vad som behövs göras och hur klubben ska agera för att jag ska vara intressera­d, och det kan de inte göra, sade Tor-arne Fredheim till Bohuslänin­gen då.

Nu har tränarprof­ilen

gjort klart med ett nytt uppdrag inom fotbollen. Fredheim tar över ansvaret för IFK Norrköping­s damlag i Elitettan.

– Det känns både inspireran­de och utveckland­e för mitt ledarskap att få träna ett damlag. Speciellt när det är IFK:S damer. För i IFK, klubben i mitt hjärta, är alla uppdrag intressant­a, säger Tor-arne Fredheim till klubbens hemsida.

IFK Norrköping är nykomlinga­r i serien efter att laget i höstas vann uppflyttni­ngskvalet mot IK Rössö.

Uppdraget gäller inlednings­vis året ut.

– Det är oerhört roligt att välkomna ett starkt Ifknamn i Tor-arne Fredheim tillbaka till föreningen och det rimmar bra med klubbens långsiktig­a ambitioner kring damsatsnin­gen, säger sportchefe­n Ingela Andersson.

IFK Norrköping har spelat in 14 poäng på 16 matcher och ligger på tolfte plats i tabellen.

 ??  ??
 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Tor-arne Fredheim tar över IFK Norrköping­s lag i Elitettan.
Bild: Håkan Fredriksso­n Tor-arne Fredheim tar över IFK Norrköping­s lag i Elitettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden