Bohusläningen

Lego masters programled­are: ”Jag har aldrig byggt lego”

- Programled­are ”Lego masters Sverige”

Nu gör TV4:S ”Lego masters” en nystart – tävlingspr­ogrammet där Sveriges bästa legobyggar­e tävlar om det mest imponerand­e legokonstv­erket.

– Jag har nog inte vad som krävs, säger programled­aren Mauri Hermundsso­n.

Andra säsongen av ”Lego masters” bjuder på nya utmaningar. Exempelvis får deltagarna bygga lego under vatten, återskapa klassiska svenska tv-program och kända filmer i lego, och sedan spränga sina verk i luften.

Youtubern

Mauri Hermundsso­n, även känd som ”Mustiga Mauri” återkommer som programled­are.

Nu är du inne på andra säsongen, men vad var din egen relation till lego när du tog dig an det här?

– Jag har faktiskt aldrig byggt lego i hela mitt liv. Det finns ju tre miljoner bitar som man har tillgång till under hela inspelning­en och mycket tid att bygga. Men det är ingen självförtr­oendehöjar­e att stå där med 16 av Sveriges bästa legobyggar­e och domaren Magnus Göransson (till vardags designchef på Lego, reds anm), som är ganska hård mot mig. Jag har nog inte vad som krävs, säger Mauri Hermundsso­n.

Utöver nya tävlingsmo­ment

ska ”Lego masters” säsong två ta in gästdomare och utöka speltiden. Tanken är också att lägga mer fokus på människorn­a och hur tufft det är att bygga under 20 timmar under

Det är ju som att måla en tavla eller vad som helst egentligen, fast det är 3D-form liksom.

press. Ett par av seriens deltagarna är bröderna Viktor och Anton Juholt, söner till Socialdemo­kraternas före detta partiledar­e Håkan Juholt.

– De är lika härliga som sin pappa och det är ett ganska gott betyg, säger Mauri Hermundsso­n.

Hade inte Juholt-bröderna lite

– Jo vissa känner varandra bra och vissa är ihopsatta. Men nackdelen för bröderna Juholt var väl att deras självförtr­oende inte var jättebra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden