Bohusläningen

Brittisk premiär för musikalen ”Frozen”

-

Musikal: Den brittiska musikalver­sionen av Disneyfilm­en ”Frozen” frös inne på grund av pandemin men får nu premiär den 8 september på Theatre Royal Drury Lane i West End, London. Huvudrolle­rna som Elsa och Anna görs av brittiska Samantha Barks och irländska Stephanie Mckeon som båda hade sett den första musikalupp­sättningen av ”Frozen” som gjordes på Broadway.

– Mitt starkaste minne är att sitta i en publik med 500 Annor och 500 Elsor. De var alla utklädda till huvudperso­nerna, det var så gulligt, säger Stephanie Mckeon till BBC.

Filmen ”Frozen” hade premiär 2013 och blev då den mest inkomstbri­ngande animerade filmen som gjorts. Rekordet slogs några år senare av ”Frozen II”, uppger BBC. (TT)

 ?? Bild: Greg Allen ?? Samantha Barks, som tidigare spelat huvudrolle­n i ”Pretty Woman: The Musical” på Broadway ska nu göra Elsa i den brittiska musikalver­sionen av ”Frozen”.
Bild: Greg Allen Samantha Barks, som tidigare spelat huvudrolle­n i ”Pretty Woman: The Musical” på Broadway ska nu göra Elsa i den brittiska musikalver­sionen av ”Frozen”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden